Tutuklu Vekil Aktaş'tan 1 Yılda 20 Soru, 4 Araştırma Önergesi

Kck davasından tutuklu bulunan Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, cezaevinden son bir yıl içinde Van ve Türkiye gündemi ile ilgili 20 soru önergesi ile 4 araştırma önergesi verdi.Aktaş.

VAN 16.05.2013 11:24:09 0
Tutuklu Vekil Aktaş
Tarih: 01.01.0001 00:00

KCK davasından tutuklu bulunan Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, cezaevinden son bir yıl içinde Van ve Türkiye gündemi ile ilgili 20 soru önergesi ile 4 araştırma önergesi verdi. Aktaş. Meclis'te yemin etmediği için önergelerini BDP Grup Başkanvekili aracılığıyla verebiliyor.

Yaklaşık 26 yıl cezaevinden kaldıktan sonra 2001 yılında tahliye olan, 2009 yılında KCK soruşturması kapsamında tekrar tutuklanan Kemal Aktaş, 2011 yılında yapılan genel seçimlerinde bağımsız aday olarak Van'dan milletvekili olarak seçildi. Halen Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde yatan Milletvekili Aktaş, cezaevinden birçok soru ve araştırma önergesini de Meclis'e sundu. Danışmanı aracılığıyla Van ve Türkiye'nin gündeminde yer alan konuları haftalık olarak okuyan Aktaş, önemli bulduğu konuları inceliyor. Cezaevinde olduğu için yemin edemeyen Aktaş, belirlediği talepleri BDP Grup Başkanvekili aracılığıyla Meclis'te dile getiriyor.

ÇEVREDEN, ÖĞRENCİ SORUNLARINA 20 ÖNERGE

Milletvekili Aktaş son bir yıl içinde Van'daki sağlık, elektrik kesintileri, sağlığa zararlı ilaç kalıntısı bulunan gıdaların halka satışına izin verilmesi, hasta tutuklular, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde başlatılan nakiller, Dilovası bölgesi çevre sorunları, derneklere açılan soruşturmalar, Kredi Yurtlar KurumuMelikşah Öğrenci Yurdu, Türkiyede'ki üniversite denklik sistemi, Van depremi, cezaevlerinde yaşanan sorunlar, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, faili meçhul cinayetler, cezaevlerinde nakiller konularında toplam 20 soru önergesi ile kadın istihdamı ve kadınların iş gücüne katılımı, anadilinde eğitim alamayan çocuklar için meclis araştırması önergesi verdi. - Van