Tutuklu Başkanlar, Sağlık Raporu İçin Hastanede

Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler ve BDP İl eski Başkanı Cüneyt Caniş, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye götürüldü.

VAN 8.02.2013 17:35:58 0
Tutuklu Başkanlar, Sağlık Raporu İçin Hastanede
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da düzenlenen KCK operasyonları kapsamında tutuklanan Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler ve BDP İl eski Başkanı Cüneyt Caniş, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye getirildi. 22 Ocak'ta yapılan ve 4 gün süren duruşmada mudahil avukatlar ve sanıklar Güler ve Caniş, sağlık sorunları nedeniyle tahliyelerini istemişti.

Van'da 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik yapılan operasyonda, aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP İl eski Başkanı Cüneyt Caniş, Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler'in de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 10'u tutuklandı. Yapılan soruşturma sonrası KCK şüphelileri hakkında hazırlanan iddianameyle 'Örgüt üyeliği' suçundan Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 22 Ocak'ta Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapılan ve 4 gün süren duruşmada, Edremit Belediye Başkanı Sayan ve Özalp Belediye Başkanı Durmaz tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMADA DİLE GETİRDİLER

Duruşmada sanık avukatları ve sanıklar Güler ile Caniş ise sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti bunu değerlendireceğini belirtirken, Caniş ve Güler bugün sağlık sorunları ile ilgili rapor almak için Van Bölge ve Araştırma hastanesine getirildi. Hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güler ve Caniş'in hastaneye getirildiği sırada hastaneye gelen Avukat Müjde Tozbey de, 22 Ocak'ta yapılan duruşmada Caniş ve Güler'in sağlık sorunlarını mahkemeye bildirdiklerini, bu rahatsızlığın duruşma sürecini ve tutukluluk halini etkileyeceğini söylediklerini belirterek şöyle dedi:

"Bu nedenle mahkeme heyeti talebimizi kabul edip, Caniş ve Güler'in hastaneye muayene edilmesi için gönderilmesine karar verdi. Çünkü eğer önemli bir rahatsızlığı varsa bu tahliye olmasını sağlayacaktı. Bu nedenle mahkeme bu süreci araştırmak için bölge hastanesine gönderdi. Bölge hastanesinde çeşitli tahliller yapılacak ve bu hastalığının tahliyesini gerekip gerektirmeyeceğine dair araştırma yapılıyor. Şu an böyle bir süreçten geçiyoruz." - Van