Tutsak anne ve hasta çocukları için vicdanı olanlara çağrı!

'KCK' adı altında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan BDP'li Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un, lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ve epilepsi hastası 7 yaşındaki oğlu Mirhat'a kavuşması için im

VAN 9.02.2013 14:58:40 0
Tutsak anne ve hasta çocukları için vicdanı olanlara çağrı!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 "KCK" adı altında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan BDP'li Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un, lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ve epilepsi hastası 7 yaşındaki oğlu Mirhat'a kavuşması için imza kampanyası başlatıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinden 16 Eylül 2011 tarihinde Ankara'ya giderken gözaltına alınan, Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde dört gün gözaltında kaldıktan sonra Diyarbakır'da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur, ağır hasta olan çocuklarından aylardır ayrı. Tutsak anne Onur'un iki çocuğu var; Mirhat ve Solin. Mirhat 7 yaşında, epilepsi hastası. Solin ise 5 yaşında ve lösemi hastası. Defalarca kez tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeye başvuran Onur'un çabalarından bir sonuç alınamadı. Annelerine muhtaç iki ağır hasta çocuğu annelerinden ayıran mahkeme, bir buçuk yılı aşkın süredir tüm insani ve hukuki taleplere de kulağını tıkamış durumda.



Solin kimseyle konuşamıyor

Çaresiz kalan genç anne yaşadıklarını yazdığı mektupta, "Ben bir anayım ve kızımın bana öyle çok ihtiyacı var ki" diye belirtmişti. Ama yine yetkililere sesini duyuramadı. Tutsak anne Hanım Onur'un kızı Solin'in hastalığı gün geçtikçe ilerliyor. Tutuklu olan annesi ve haber alamadıkları babasından ayrı kalan Solin'in yaşadıkları küçük kızda travmatik etkiye sebep olduğu için tedaviye yanıt vermiyor. Küçük Solin hastalığı ve yaşadığı olumsuzluklar yüzünden durumu kötüleştiği için, görüşüne gittiği annesi dahil kimseyle konuşamıyor.

'Vicdan sahibi herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz'

Tutuklu yargılanan Hanım Onur'un tutuksuz yargılanması ve çocuklarına kavuşabilmesi için imza kampanyası başlatıldı. "imza.la.solin.olmesin" adlı internet sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına şu ana kadar 12 bin 963 kişi imza attı. Onur'un ve çocuklarının durumlarına dikkat çekilen imza kampanyasının metninde şunlar belirtiliyor:



"Solin henüz beş yaşında ve lösemi hastası. Diğer lösemi hastası çocuklardan bir farkı var ama: Solin hastalığıyla tek başına mücadele etmek zorunda. Annesi Hanım Onur Cizre Belediye Başkan Yardımcısı iken 2011'de KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmış ve halen Mardin Cezaevinde yatmakta. Solin'in babası ise aynı operasyonun firari sanığı. Kardeşi Mirhat Epilepsi hastası, o da Solin gibi bakıma, ilgiye ve anne sevgisine muhtaç.
Anne ve babasından ayrı olan Solin'in her geçen gün hastalığı ilerlemekte; Solin, yaşadığı travma nedeniyle tedaviye yanıt vermemekte, görüşüne gittiği annesi dahil hiç kimse ile konuşmamakta. Anne Hanım Onur'un çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tutuksuz yargılanmak için avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu raporlar kabul görmemiş.
Başta Adalet Bakanı olmak üzere tüm sorumluları ve vicdan sahibi herkesi Hanım Onur'un, çocuklarının özel durumu nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması için duyarlı olmaya çağırıyoruz."