Tuşba’ya modern hizmet binası

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 2018 yılında yapımına başlanacak olan ve aynı yıl bitirilmesi planlanan Tuşba Belediyesi Hizmet binasının ülkenin en güzel belediye hizmet binalarından biri olacağını belirtti. Selçukl

VAN 21.12.2017 11:42:40 0
Tuşba’ya modern hizmet binası
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Bişar Ulutaş
   Van’ın büyükşehir statüsüne girmesi ile birlikte yeni bir ilçe olan Tuşba’da, diğer merkez ilçelere oranla daha az gelir olmasına rağmen, belediye olarak güzel işler yapılıyor.
   Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yerel gazete temsilcilerinin kendilerini ziyaretinde, yeni yılda yapımına başlayacakları modern hizmet binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
   İpekyolu üzerinde daha önce Et Balık Kurumu’na ait olan arsa üzerinde ülkenin en güzel hizmet binalarından birini kısa bir süre içinde yapmaya başlayacaklarını dile getiren Başkan Özgökçe, söz konusu hizmet binasını 2018 yılı sonunda bitirmeyi planladıklarını vurguladı.
   Makam odasında slayt sunum eşliğinde yapılacak olan hizmet binasının görüntülerini gazetecilerle paylaşan Başkan Özgökçe, "Yaklaşık 130 dönümlük arsa içinde Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile yapacağımız hizmet binamızın bir benzeri şu an yok. Belediye binası ile kaymakamlık binası yan yana yapılacak. İhale sürecimiz tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Aynı arsa içinde kütüphane, kültür merkezi yapılacak. Sizlerin de aracılığıyla bu hizmet binası ve yanındaki diğer binaların tanıtımını artık yapabiliriz" dedi.
   Söz konusu arsa içinde alışveriş merkezi ve farklı etkinliklerin yapılması için de alanlar olduğunu anlatan Özgökçe, özellikle geniş bir yeşil meydanın olacağını dile getirdi. Havuzların da bulunacağı arsa içinde, zemin+dört kat inşa edilecek olan kaymakamlık, belediye binası, kültür merkezi, alışveriş merkezi, kütüphane vs. tam bir kompleks olacak. Türkiye'nin en güzel kurum binalarından biri Tuşba'da inşa edilecek inşallah. Daha önce 12 bin metrekarelik bir hizmet binası planlanıyordu, daha sonra biz onu 9 bin metrekareye düşürerek, maliyeti de biraz azaltmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
   Söz konusu ihalenin Van'da yapılacağını ve Vanlı girişimci ve müteahhitlerin de böyle bir hizmet binasını yapmalarını arzuladıklarını dile getirdi.
   Diğer hizmetlerden de kısaca söz eden Başkan Özgökçe, özellikle Kalecik'te Tarih Van Evleri projesinin büyük bir beğeni gördüğünü söyleyerek, yapılan parkların da halkın takdirini kazandıklarını ifade etti.
   Okulların sahalarında yeni halı sahalar ve spor tesisleri yaptıklarını anlatan Özgökçe, "Şehitlerimizin adını parklara, spor tesislerine veriyoruz. İnşallah Van'daki değerlerimizin de isimlerini bu tür tesislere ve yatırımlara vererek, en azından unutulmadıklarını ortaya koymak istiyoruz" diye konuştu.
   Kurum olarak tüm ihaleleri şeffaf yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Özgökçe, söz konusu ihalelerin gazetelerde yayınlanması için de uğraş verdiklerini ve herkesin ihalelere katılması için çalıştıklarını dile getirdi.
   Daha önce özellikle Kalecik TOKİ bölgesinde kullanılmayan ve atıl durumda bulunan arsaların hayata geçirilen projelerle en iyi şekilde değerlendirildiğini belirten Başkan Özgökçe, “TOKİ bölgesinde kullanılmayan bölgeler vardı. Kocaman taşlar, çukurlar ve inanın yürünmesi zor olan tabiri caizse dağlık taşlık alanlar, bizim yaptığımız projelerle adeta hayat buldu. Şimdi slaytta da izlediğiniz bu bölgeye çok güzel bir yaşam merkezi inşa edeceğiz. Yine spor tesisleri ve başka tesislerimiz de bu tür bölgelere inşa edilecek. Kurumumuzun parasını halkımıza hizmet amaçlı kullanmayı ve beytül mal olan kaynakları en güzel şekilde hizmete dönüştürmeyi ilke edindik” şeklinde sözlerine son verdi.