Tuşba'ya çok amaçlı salon

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kardeş belediye olarak seçtiği Tuşba Belediyesi'ne çok amaçlı salon kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

VAN 5.10.2016 11:49:58 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tuşba Belediyesi için İskele Rekreasyon alanı içinde yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacağı hesaplanan, 750 kişilik Konferans ve Çok Amaçlı Salonu yapıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatları doğrultusunda, İskele Mahallesi Van Denizi kıyısında yapımına başlanan çok amaçlı konferans ve eğitim salonunun 2017 yılında hizmete gireceği belirtildi. Yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan çok amaçlı konferans ve eğitim salonunda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği açıklandı. AK Parti Genel Merkezi tarafından kardeş belediyecilik kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın gönüllü olarak ve ilk söz alarak kardeş şehir olarak karar aldığı Tuşba Belediyesine yardım elini uzatabilmesine ilişkin protokoller sonrası, Tuşba Belediyesi'ne çok amaçlı salon yapılması teklifinin Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bir süre önce kabul edildiği kaydedildi. Bunun üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuşba Belediyesi'ne yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olması beklenen çok amaçlı konferans ve eğitim salonu yapımının başlatıldığı ve çalışmaların devam ettiği vurgulandı.
Temmuz ayının sonlarında yapımına başlandığı ifade edilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca yaptırılan çok amaçlı konferans ve eğitim salonunun 22.03.2017 tarihinde teslim edilmesinin beklendiği açıklandı. Yusuf Ziya Yılmaz isimli olacağı bildirilen Çok Amaçlı Konferans ve Eğitim Salonunun 6000 m2 kapalı alan üzerine kurulacağı açıklandı. Konuya ilişkin Tuşba Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "Eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler için tasarlanan salonda ayrıca Van ve Tuşba ile ilgili kültürel değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde çok önemli bir görev üstlenmesi hedefleniyor. 240 günde tamamlanması ön görülen proje gerçekleştiğinde 750 kişilik konferans salonu, sergi salonu, fuaye alanı, düğün ve nikah salonu, mescit, bay-bayan ve engelli lavabo ve wc'ler, kafeterya, mutfak, makine odası, danışma, güvenlik odası, müdüriyet, sekreter ve muhasebe odaları bulunuyor. Sahil rekreasyon alanı üzerinde konumlanan Van Denizi kıyısında yapılan çok amaçlı konferans salonu çelik konstrüksiyon olarak yapılacaktır. Van ili merkezinde ve sahil şeridi boyunca büyük organizasyonların yapılacağı böyle konferans ve eğitim salonlarının bulunmaması bu Çok Amaçlı Salonun bir yıl önce hazırlanan projesi Van ve bölge için çok acil ihtiyacından dolayı hayata geçiriliyor. Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans ve Eğitim Salonu sahip olduğu geniş salonları, sosyal alanları, kongre merkezi ve ağırlama hizmetleriyle Tuşba'ya, dolaysıyla Van'a yepyeni bir iş ve sosyal yaşam alanı kazandıracaktır. Bölgenin ve Van'ın birçok önemli programlarının burada yapılması planlanırken, aynı zamanda Tuşba'nın kent kimliğine de çok önemli bir katkıda bulunması hedefleniyor. Salon, sunulacak sergiler ve etkinliklerin çok sayıda sanatsever tarafından görülmesine olanak sağlayacaktır. Çok Amaçlı salonunun öğrencilerin sosyal ve kültürel alanda pek çok ihtiyacına karşılık vermesi beklenirken, modern bir şekilde tasarlanan Çok Amaçlı Konferans ve Eğitim Salonu Tuşba'ya renk katacaktır." denildi.

/ Haber Merkezi