Tuşbalı kadınlarla toplantı

Van'da KJA 'Kadın yaşamı örgütlüyor, ahlaki politik toplumu inşa ediyor' şiarı ile başlattığı kampanya kapsamında Tuşba'da yaşayan kadınlar ile toplantı düzenledi.

VAN 8.04.2015 09:26:50 0
Tuşbalı kadınlarla toplantı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kongreya Jinên Azad (KJA) Van bileşenleri, "Kadın yaşamı örgütlüyor, ahlaki politik toplumu inşa ediyor" şiarı ile kadın şiddetine "dur" demek amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Tuşba İlçe binasında kadınlarla gerçekleştirilen toplantıya HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin ve kadın meclisi çalışanları katıldı. 

Toplantıda konuşan Sosyolog Ruken Özdemir, kadına yönelik şiddetin sadece fiziksel olmadığını belirterek, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddetin de yaygın olduğunu belirtti. Özdemir, "Sizi yıpratan her şey şiddettir. Kadına yönelik şiddete karşı birlikte hareket edelim. Alo şiddet hattını yakın zamanda hayata geçireceğiz." dedi.
Özdemir'den sonra konuşan Psikolog Leyla Mizgin Önal da, kadınların her türlü şiddete karşı suskun kalmasının travmatik sonuçlara yol açtığını belirterek, " Yıpratılan sadece kadın bedeni değil. Kadının ruhu da yıpratılıyor. Sabır iyi bir şeydir ama her şeye de sessiz kalmayalım ve sesimizi yükseltelim. Ev bizim evimiz, yaşam bizim yaşamımızdır." şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Avukat Derya Hayva ise, "Birbirimize bir şeyleri anlatmak zorundayız. Sizin bizden, bizim sizden alacağımız mesajlar çok faydalı olacak. Çoğumuz anneyiz ve çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz. Hepimizin sorunları aynı. 20 yıl önce de aynıydı bu sorunlar, bugün de aynı. Çünkü; sistemin kadına olan bakış açısı hiç değişmedi. Bizim anlayışımız, hedefimiz insanın özüne, doğal yaşamına dönmesidir. İnsanın özünü gelecekte değil, tarihte arıyoruz. Bireysellik çok gelişti. 
Akrabalarımıza bile gerekli zamanı ayıramıyoruz artık. Sistem sürekli bizi bireyselliğe itiyor. Bunu neden yapıyor? Çünkü birey daha zayıftır. Toplumsallığın gelişmemesi için bireyselliği geliştiriyor. Böyle olunca da devlet güçleniyor. Bugün dünyaya baktığınızda görüyorsunuz çok küçük bir azınlık mutlu yaşıyor. Geriye kalanlar ise büyük zorluklar içinde. Bu yüzden yeni bir yaşamı inşa etmek için mücadele ediyoruz. Bu bakımdan önemli sorumluluklarımız var." diye konuştu.
40 yıldır özgürlük ve devrim mücadelesi yürütüldüğünü kaydeden Hayva, " Özgürlük mücadelesi önemli değerler yarattı. Bunların değerini bilerek örgütlenmemizi sadece seçimde, hayatın her alanında örgütlenelim. Devlet 12 Eylül'de düşünen herkesi işkencelerden geçirdi ve düşünmeyen bir insan tipi yarattı. Bu düşünmeyen insanlar da sisteme hizmet ediyor. Biz ise yargılama kabiliyetine sahip insanlar istiyoruz. Bunun için çalışalım, örgütlü olalım. Bu yüzden bireyciliğe karşı örgütlü toplumu yaratalım. Herkes vicdanının sesini dinlesin. Kalbimizle yaşayalım." dedi.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -