Tuşbalı çocuklara ücretsiz sünnet imkânı…

ÖZGÖKÇE: 'BU ÇALIŞMALAR SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ'

VAN 16.09.2015 11:45:20 0
Tuşbalı çocuklara ücretsiz sünnet imkânı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2014 yılında 2 bin çocuğun ücretsiz olarak sünnet olmasına vesile olan Tuşba Belediyesi, bu yıl yaklaşık bin çocuğu daha sünnet ettirdi. Akdamar Hastanesi'ndeki sünnet şöleni programına katılan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, hedeflerinin bu yıl bin 500 çocuğu sünnet ettirmek olduğunu söyledi.
Bölge: Burhan Ergin
Tuşba Belediyesi, ilçe sınırları dâhilinde bulunan ve sünnet olmayan çocukları evlerinden alarak sünnet ettiriyor. Tuşba Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü Sünnet Şöleni kampanyası sürüyor.
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin de katıldığı Sünnet Şöleninde çocuklar sünnet ettirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Özgökçe, geçen yıl yaklaşık 2 bin çocuğun sünnet ettirildiğini belirterek, bu yıl ise amaçlarının bin 500 olduğunu kaydetti.
Sünnetin sağlık açısından önemli bir vazife olduğuna dikkat çeken Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, "Bizler Tuşba Belediyesi olarak 2014 yılında yaklaşık 2 bin çocuğumuzu sünnetini gerçekleştirmiştik. Yine 2015 yılında Kültür Müdürlüğümüz tarafından belediyemize yapılan müracaatlar sonucunda yaklaşık bin 500'e kadar okullar başlayana kadar inşallah sünnetlerimizi hastane ortamında gerçekleştireceğiz. Malum sünnet hem şiarı İslam'dır. Hem de sağlık açısından insan fıtratına olması gereken en önemli bir vazifedir. Malumunuz bölgede çoğu zaman toplu sünnet törenleri gerçekleştiriliyor. İnşallah inanıyoruz ki bu İslam şiarı olan, insanında fıtratına sağlık için çok gerekli olan bu sünneti çocuklarımızın daha küçük yaşlarda ve önemli olan bu sünnetin zamanında yapılması adına belediyemize yapılan müracaatlar sonucunda 2015 yılında inşallah bin 500 çocuk sünnet ettirilecek" dedi.
 
ÖZGÖKÇE: "BU ÇALIŞMALAR SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ"
Sosyal belediyeciliğin gereği olarak her alanda çocukların yanında yer alacaklarını belirten Özgökçe, "Bu 2016, 2017, 2018 yıllarında da devam edecek. Tabi bu çocuklar yarın öbür gün büyüdüklerinde tekrar belediye olarak yanlarında olacağız. İnşallah aileleri de onların yanında olacak. Çünkü bir sosyal belediyeciliğin gereği olarak çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu evlatlarımızın, çocuklarımızın her alanda yanındayız. Yine bildiğiniz üzere bir ay önce hoş geldin bebek kampanyamız kapsamında yeni doğan bebeklerin ailelerine hem tebrik, hem de o bebeklerin yanında olduğumuzu gösteren bir sosyal belediyecilik örneği sergiledik. Sünnet programını biz bölgemizde biraz daha yaygınlaştırmak istiyoruz. İnşallah çocuklarımızı zamanında sünnet ettireceğiz. Sünnet ortamında ailelerin sunduğu her imkânı biz Tuşba Belediyesi olarak sunuyoruz ve Tuşba Belediyesi'nin 'Kirvem Başkanım olsun' sloganıyla çıktığımız bu süreçte 2014 yılından 2018 yılına kadar sünnetsiz çocuk bırakmayacağız. Bütün ailelerin taleplerini alacağız. Hatta bazen başka yerlerde dahi maddi durumu uygun olmayan aileler bize gelip çocuğumuzu sünnete getirebilir miyiz? dediğinde arkadaşlarımız onlara da yardımcı oluyorlar. Çünkü en önemlisi sünnetin hastane ortamında olmasıdır" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, sünnet olan çocuklara top hediye ederek, sohbet etti.