Tuşba'daki öğrenciler sinema ile buluştu

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 'Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği' projesi kapsamında iş birliği yapılarak Türkiye'de sinemaya gitme imkânı bulamayan öğrenciler sinemayla buluştu.

VAN 27.11.2017 12:21:53 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Temel eğitim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunan proje, Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

    Proje kapsamında Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından özellikle sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin etkinlikten faydalanması için bir Ay boyunca Perşembe günleri sinema ile buluşturulacak. Projenin başlatılması kapsamında, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani de öğrencilerle birlikte "Son Mektup" filmini izledi.
    Konu ile ilgili açıklama yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, "Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen projeyle, sinema salonlarında ücretsiz film gösterimi yapılarak genç neslin kültür-sanat hayatına katılımı ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Tuşba İlçemizde bin öğrenciyi sinema ile buluşturacağız. Bu çocukların hiçbiri hayatının sonuna kadar bugünü unutmayacaklar. Burada güzel bir atmosferde birlikte olduk. Onlar için unutulmaz bir hatıra. Sinemayla ilgili zihinlerinde inşallah çok güzel bir sonuç bırakacak" şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi