Tuşba’da kurtuluş coşkusu

Van'ın Düşman İşgalinden Kurtarılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan ulusal akrotim ekibi olan Türk Yıldızları’nın yaptığı gösteri nefesleri kesti.

VAN 2.04.2022 19:51:55 0
Tuşba’da kurtuluş coşkusu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği’nin daveti üzerine kente gelen Türk Yıldızları, Van'ın Düşman İşgalinden Kurtarılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla bir gösteri yaptı. Van'ın en güzel dinlenme ve piknik alanlarının başında gelen Tuşba Belediyesi’ne ait olan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen kutlama etkinliklerine Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ile kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirlerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.  

Tuşba Belediyesi tarafından alanda düzenlenen ‘Dünden Bugüne Van’ temalı resim ve fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, yerel sanatçılar tarafından verilen konser alanına geçtiler. Daha sonra ‘Van Valiliği’nin daveti üzere kente gelen Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan ulusal akrotim ekibi olan Türk Yıldızları’nın gösterisine geçildi. Tuşba semalarında nefes kesen bir gösteriye imza atan Türk Yıldızları, yaptıkları zorlu hareketlerle izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Adeta nefesleri kesen gösteriyi izleyen vatandaşlar, cep telefonlarına sarılarak o anları kayda aldılar.

Kahraman pilotların yaptıkları gösteriden dolayı kendilerine teşekkür eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Bugün burada Türk Yıldızları'nın bir gösteri uçuşu vardı. Kahraman pilotlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar için ‘Dosta güven, düşmana korku ve bize de heyecan veriyor’ diyoruz. Bu güzel gösteriyi Tuşbamız da düzenledikleri için Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez’e ve kahraman pilotlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.