Tuşba'da kompozisyon ve resim yarışması

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli Mücadele' konulu kompozisyon ve resim yarışması düzenliyor.

VAN 7.10.2016 11:25:09 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yarışmanın amacına ilişkin Tuşba Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; "Yarışma '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli Mücadele' bilincinin yarının büyükleri olan çocuklar ile gençlere sağlıklı bir biçimde aktarılması, toplumun tüm kesimine vatan, millet, bayrak, devlet sevgisini aşılamak, milli mücadele ve demokrasi duygusunun benimsetilmesi amacıyla düzenleniyor. Yarışmaya katılacak eserler '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli Mücadele' temalı çalışmalar olması gerekmektedir. Ortaokul öğrencileri resim ve lise öğrencileri ise kompozisyon dalında yarışmaya katılacaklar."

Açıklamada, öğrencilerin 'Resim Yarışması'na birer eserle katılabilecekleri, eserin 35x50 santimetre ölçülerinde standart resim kağıdı boyutlarında olması gerektiği ve sulu, guaj ile pastel boya seçeneklerinin ise öğrenci inisiyatifine bırakıldığı kaydedildi.
Kompozisyon dalında yarışmaya katılacak olan öğrencilere de sadece birer eserle katılma hakkı verilirken, eserlerin A4 dosya kağıdına mürekkepli kalem ile okunaklı bir şekilde el yazısı veya bilgisayar ortamında hazırlanması, 12 punto ile yazılması gerektiği bildirildi.
Tuşba İlçe sınırlarında bulunan okullarda eğitim ve öğretim gören öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrenciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın, 4. ve 5. olan eserlere ise mansiyon ödülünün verileceği ifade edildi.
Düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, "Eğitim-öğretim alanında her zaman yanlarında olduğumuz öğrencilerin, hayata ve dünyaya bakışları, yaşantıları, vatan, devlet, bayrak ve millet sevgilerinin aşılanması konusunda da katkı sunmak amacı ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bu yarışmaları hayata geçiriyoruz. Öğrencilerden ciddi bir katılım bekliyoruz. Ortaya çıkacak olan her eser, düşüncenin, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü temsil eden kanıt niteliğinde olacağına inanıyoruz. Tüm Tuşbalı öğrencilerin bunu on gün boyunca aileleri ve okul arkadaşları arasında gündem ederek, sürekli konuşarak ve yazarak önemli eserlere imza atılacağını ümit ediyoruz. Şimdiden tüm katılımcılara başarılar dilerim'' ifadelerini kullandı.
3 Ekim 2016 tarihinde başlayan yarışmanın 14 Ekim 2016 günü mesai bitiminde son bulacağı açıklanırken, yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 'www.tusba.bel.tr' web sitesi ile Tuşba Belediyesi'nin facebook, twitter ve instagram hesaplarından yararlanabileceği gibi Tuşba Belediyesi çağrı merkezi telefonu olan 444 60 11'i de arayarak veya Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne şahsen müracaat ederek bu bilgilere ulaşabilecekleri belirtildi.

/ Haber Merkezi