Tuşba zabıta ekiplerinin denetimi sürüyor

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Ramazan ayı öncesi ilçede gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta denetimlerine Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'de bizzat katıldı.

VAN 16.06.2015 20:11:03 0
Tuşba zabıta ekiplerinin denetimi sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ramazan ayı öncesi ilçede gıda satışının yapıldığı işletmelerde denetim yaptı. İşletmelerin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğunu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, ürün etiketlerinin kontrolü, işyeri açma ruhsatı ve çalışma ruhsatı, çalışan personelin kıyafetleri ve hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontroller de bulundu.
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, denetimlerin sadece Ramazan ayına özgü olmadığını belirterek, "Tuşba Belediyesi olarak sadece Ramazan ayına özgü değil, Ramazan ayında daha fazla denetim yapmak üzere zabıta ekiplerimiz düzenli bir şekilde bütün işyerlerini denetliyor. Zaten arkadaşlarımız bu denetim sonucunda gerekli bilgilendirmeyi tüm firmalarımıza yapıyorlar ve Tuşba'da insanlarımız, satıcılarımız çok duyarlıdır. Bu konu sadece Ramazan ayına özgü değil, biz her zaman vatandaşlarımızın sağlığı, güvenliğini korumak için çalışmalar yapıyoruz. Şuan zabıta ekiplerimiz 24 saat bütün işyerlerini ciddi bir şekilde denetmiyor. Biz istiyoruz ki Ramazan ayımız sağlıklı bir şekilde insanlarımızı gerek gıda açısından gerek üretim yapan yerlerle ilgili hijyenik açıdan tüm denetimlere devam ettiriyorlar. Tuşba'ya sağlıklı besinin, sağlıkla gıdanın zamanında yetişmesi adına bizler sahadayız. İnsanlarımız güvenle Tuşba'dan aldıkları her gıdayı afiyetle kullanabilirler, tüketebilirler. Burada denetimler sonucunda en ufak görüler bir eksiklik varsa derhal gerekli ceza uygulanacaktır" şeklinde konuştu.

Bölge: Burhan Ergin