Tuşba Folklor Ekibi Türkiye Finallerinde

Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından Van'da düzenlenen bölge yarışmasında yıldızlar kategorisinde açık farkla birincilik elde etti. Bu sonuçla Tuşba Folklor Ekibi, Türkiye Fina

VAN 18.05.2016 12:18:09 0
Tuşba Folklor Ekibi Türkiye Finallerinde
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi, Van Nur Tatar Spor Salonu'nda düzenlenen Bölge Yarışması'nda Yıldızlar Kategorisi'nde katıldığı yarışmada düzenlemeli dalda birincilik elde ederek büyük bir başarı elde etti. Hakkari, Muş, Bitlis ve Ağrı gibi bölge illerinden 32 ekibin katıldığı yarışmada gösterdiği performansla rakiplerini geride bırakan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından daha sonra yer ve zamanı belirlenecek Türkiye Finallerine katılarak Tuşba'yı, Van'ı ve Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsil edecek. 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun 2016 faaliyet programı çerçevesinde önce Van il birinciliğini kazanarak, daha sonra bölgeler arası finallere katılma hakkı kazanan Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi, Van'da düzenlenen ve Doğu Anadolu Bölgesi illerinden 32 ekibin katıldığı Bölge Finalleri'nde de gösterdiği üstün başarı ile bölge birincisi oldu. 
Yarışmanın ardındah büyük bir başarı elde eden halk oyunları ekibiyle yemekte buluşan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, folklor ekibini, Antrenör, Kulüp Başkanı, Meclis Üyelerini ve çalışanlarını tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Folklor ekibinin bu başarısının kendisini duygulandırdığını ifade eden Başkan Özgökçe, yeni bir kulüp olmasına rağmen bu başarı için çocukların disiplinli olarak çok çalıştıklarına şahit olduğunu söyledi. Tuşba Belediyesi olarak gerek maddi gerekse manevi olarak, her zaman ekibin yanında olduklarını anlatan Başkan Özgökçe, "Bu anlamda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Ayrıca sadece halk oyunları değil, diğer spor dallarında da bu güzel başarıları, Tuşba'mıza ve bölgemize kazandırmaya gayret göstereceğiz. Tüm çocuklarımızı tebrik eder, eğitmen ve öğretmenlerimize de teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 
Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından önümüzdeki günlerde "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" sloganıyla gerçekleştirilecek Geleneksel Düzenli ve Geleneksel Düzensiz oyun dallarında Türkiye Şampiyonasına düzenlemeli dalda katılacak.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -