Tuşba Belediyesi'nden okullara mini kütüphane…

Eğitime tam destek veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, çocukların kitap okuma alışkanlığını kazanmasına yönelik eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

VAN 4.05.2015 18:54:44 0
Tuşba Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
        Tuşba Belediyesi Sosyal Kültür İşler Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi olarak, Tuşba İlçe sınırlarında bulunan 35 orta okula kitaplık ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 50 adet kitap hediye etti.
 Eğitim projesinin açılışını yapan Başkan Özgökçe; HacıÖmer Sabancı Ortaokulu'nda başlatılan bu etkinliğin Tuşba İlçe sınırlarında bulunan tüm ortaokullarda da devam edeceğini  belirterek, "Bir zamanlar Urartulara başkentolan Tuşba şimdilerde muhabbet ve uhuvetin kardeşliğin başşehri olanTuşbaİlçemizi Van'ın ve hatta Türkiye'nin en çok kitap okuyan ve en çok kütüphanesi olan ilçesi yapacaklarını "ifade etti.
Başkan Özgökçe; "TuşbaBelediyesi olarak eğitime,  ve geleceğimiz olan gençlerimize çok önem vermekteyiz, hizmete başladığımız 1 yıl içerisinde eğitime yönelik sayısız seminerler, çalıştay, panel, yarışma, münazaralar gerçekleştirdik. Alanlarında Türkiye ve Dünya çapında söz sahibi Eğitimcilerimizi, Akademisyenlerimizi,Yazarlarımızı, Şairvesanatçılarımızı siz değerli öğrencilerimizle ve ailelerimizle buluşturduk.Bu tür etkinlikler Allah (cc)'ın izniyle artarak devamedecektir. Sömestritatilinde çocuklarımızın eğitimlerin ekonsantreolmaları için karne hediyesi olarak öğrencilerimizi havuzla buluşturmuştuk.Yazın 1700 m deki Van Denizimize başarılı öğrencilerimizi yüzmeye götüreceğiz. Bunların yanı sıra sağlıklı ve başarılı bir nesil için spor yapan öğrencilerimize desteklerimiz devam etmektedir. Şimdide çocuklarımızın maddi ve manevi başarılarına bir nebze katkıda bulunmak için tüm ortaokullarımıza bir kitaplık ve bukitaplıklara 50'şeradet kitap hediye ediyoruz. Yeni Kurulan ve daha henüz bir yaşındaki TuşbaBelediyesi için bu bir başlangıç Kabul ediyoruz,inşallah ilerleyen süreçte öğrencilerimizin eğitimi içinelimizden ne gelirse fazlasıyla yerine getireceğiz''dedi.

Öğrencilere düzenli bir şekilde kitap okumalarını tavsiye eden Özgökçe, ziyaret ettiği Hacı Ömer Sabancı ortaokulunda sınıfları gezerek, öğrencilere kitap hediye etti. Başkan Özgökçe, öğrencilere; "Bizim için siz ve aileleriniz çok değerlisiniz. Derslerinize çok iyi çalışın, en iyi arkadaşınızdan daha iyi Kitaplarınız var, onlarla mutlaka samimi dost olun, onları okudukça çok başarılı ve topluma ve ailenize faydalı öğrenciler olacaksınız. Anne,babalarınızın ve öğretmenlerinizi üzecek herhangi bir olaya karışmayın, özellikle kötü alışkanlıklardan uzak durun ve Kuran-ıKerim'in ilk emri olan OKU, emrini herdaim hafızanızda tutun ve çok düzenli bir şekilde okuyun''tavsiyelerinde bulundu.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi