Tuşba Belediyesi'nden iftar çadırı

Tuşba Belediyesi, kurduğu iftar çadırında her gün yaklaşık bin 500 kişiye sıcak yemek vermenin yanı sıra, çadıra gelemeyen 500 aileye de 4 çeşit sıcak yemek ulaştıracağını açıkladı.

VAN 18.06.2015 18:13:47 0
Tuşba Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van merkez Tuşba ilçesi Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Ramazan ayının dini ve sosyal hayatın içerisinde müstesna bir yeri ve önemi olduğunu söyleyerek, Ramazan ayı boyunca her gün bin 500 kişiye iftar çadırında, 500 aileye ise evlerinde 4 çeşit yemek ulaştıracaklarını belirtti.

"İlahiler ve dini sohbetler de olacak"

Ramazan ayı boyunca tüm vatandaşların açılan iftar çadırından istifade edebileceğini belirten Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe,  iftar çadırında iftar yemeğinin yanı sıra ilahi, İslami sohbetler, sinevizyon gösterisi ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin yer alacağını da kaydetti.

Ramazan duygusunu doya doya yaşamak isteyen herkesi kardeşlik duyguları içerisinde İftar çadırına beklediklerini belirten başkan Özgökçe, “İftar çadırına her akşam birçok kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile sivil toplum örgütü temsilcisini konuk ederek, iftarlarını çadırımızda açacak olan vatandaşlarımızla bu şahısları bir araya getirmek istiyoruz" dedi.

Maddi durumu iyi olmadığı halde gerek sağlık koşulları gerekse başka nedenlerden dolayı iftar çadırlarına gelemeyen vatandaşların da evlerine her akşam sefer tasları ile hem iftar hem de sahur götüreceklerini belirten Başkan Özgökçe, ihtiyaç duyan her vatandaşa yetecek kadar kendilerine sıcak yemek bırakılacağını söyledi.