Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Gündoğdu; “İlçemiz yaşanılabilir bir hal aldı“

Van'ın Büyükşehir olmasının ardından yeni kurulan Tuşba İlçesi doğal olarak bir de belediyeye kavuştu. Kentin Büyükşehir olmasının ardından kurulan Tuşba Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki mahallelere hizmet veriyor. Bu hizmet

VAN 30.11.2015 14:56:22 0
Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Gündoğdu; “İlçemiz yaşanılabilir bir hal aldı“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: M. Selim KURT

67 MAHALLEYE 120 PERSONELLE HİZMET
Tuşba ilçe sınırları içerisinde bulunan 67 mahalleye 120 personel ve 35 araç filosu ile temizlik hizmeti sunduklarını anlatan Gündoğdu şunları söyledi; "Malum, göreve başladığımız zaman yeni kurulan bir belediyeydik. 01.08.2014 tarihine kadar ilçemizdeki temizlik işlerine de Büyükşehir Belediyesi bakıyordu. Bu tarihten itibaren ise biz temizlik hizmetini, hizmet alım noktasında gerçekleştirdik. 120 personel, 35 araç filomuzla 67 mahallemize temizlik hizmetini dengeli bir şekilde götürmeye başladık. Tabi sıfırdan kurulma bir belediye olmak hasebiyle ilk zamanlarda biraz sıkıntılar yaşadık. Yaşamış olduğumuz sıkıntıları göz önünde bulundurarak onları bertaraf etme amaçlı çalışmalar yaptık. İlk başladığımız tarihten bu güne 120 personel ve 35 araç ile işlerimizi yürütüyoruz. Fakat 2016 yılı için eksiklerimizi görerek araç ve personel sayımızı artırmayı düşünüyoruz."

4 MAHALLEDE POŞETLEME SİSTEMİ
Tuşba İlçesinde bulunan 67 mahalleye hizmet görütdüklerini anlatan Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Gündoğdu, 4 mahallede ise poşetleme sistemine geçtiklerini söyledi. Gündoğdu; "İlçemizde toplam 67 mahallemiz var. Bu mahallelerimizin dördü poşetleme sistemi, geriye kalan mahallelerimizin tamamında ise normal temizleme sistemini devam ettirmekteyiz. Poşetlemi sistemine geçtiğimiz bu dört mahallemiz İstasyon Mahallesi, Akköprü Mahallesi, Abdurrahman Gazi Mahallesi ve İskele Mahallesinin bir kısmıdır. Geriye kalan mahallelerde ise rutin temizlik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Poşetleme sistemi uyguladığımız bölgelerde çöpleri gece saatlerinde, diğer bölgelerde ise gündüz saatlerinde topluyoruz. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından geri dönüşüm kutuları belirli noktalara bırakılarak, ayrıştırma işlemine de dikkat ediyoruz." diye konuştu.

GALVANİZLİ KONTEYNER SİSTEMİ
Temizlik konusuna büyük önem verdiklerini kaydeden Gündoğdu, şuana kadar Tuşba ilçesindeki tüm mahallelere 400 litre kapasiteli sıcak daldırma galvanizli çöp konteyneri dağıttıklarını ifade etti. Yer altı çöp konteyner sistemi ile ilgili de 5 bin litrelik olmak üzere proje hazırladıklarını belirten Gündoğdu; "Tuşba bölgesinde toplu yaşam alanlarının olduğu bölgelerin tamamına uygulamak kaydı ile bu projeyi tamamladık ve İnşallah önümüzdeki yıl yer altı gömme çöp konteyneri sistemini toplu yaşam alanlarının tümünde uygulayacağız." dedi.

"2016'DA PERSONEL SAYISI ARTTIRILACAK"
Personel değil, hizmet alımı şeklinde temizlik işlerini yürüttüklerini belirten Gündoğdu şunları söyledi; "Almış olduğumuz hizmetin içerisinde personeller de mevcuttur. Zaten temizlikle ilgili şuan mevcut personel sayımız 120'dir. Bir dahaki ihalemizde personel sayımız 120 den 139'a çıkacak. Hedefimiz 139 personelimizle bütün Tuşba'yı daha temiz, daha yaşanabilir bir hale getirmek."

"TEMİZLİKTE EN ÖNEMLİ PROJE YERALTI GÖMME ÇÖP KONTEYNER SİSTEMİ"
Temizlik konusunda en önemli projelerinin yeraltı gömme çöp konteyner sistemi olduğundan söz eden Gündoğdu şöyle konuştu; "Bunun yanı sıra ilçemizde temizlik konusunu daha fazla nasıl ilerletebiliriz, geliştirebilirizin gayreti içerisindeyiz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Gerek çöp konteynerleri olsun gerek dış mekan çöp kovaları olsun bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Eksik ya da yetersiz olduğumuz alanlardaki çalışmalarımız da bitmek üzere. Hizmetlerimiz bunlarla sınırlı olamayıp, farklı alanlarda ekiplerimiz var. Ekiplerimiz belirli dönemlerde Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesiyle ortaklaşa çalışmalar yaparak dere temizliklerini yapıyor. Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak özellikle yaz aylarında sahil bandında büyük bir hassasiyetle temizlik faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. 
Mıntıka temizleme ekiplerimiz periyodik olarak ana arterlerin temizliğini yapıyor. Tüm bunlarla birlikte bölgemizdeki okulların ve camilerin temizliklerini yapıp öğrencilerimizin daha temiz bir ortamda eğitim görmeleri ve halkımızın daha temiz ve sağlığa uygun bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmelerini arzuluyoruz. Tüm resmi kurum ve kuruluşların talepleri doğrultusunda onların da bu konuda ihtiyaçlarına cevap verme gayreti içerisindeyiz. Semt pazar yerlerinin temizliğini yapıyoruz ve araçlarımızla ana arterlerin yıkama ve süpürme işlerini de gerçekleştiriyoruz."

Tuşba ilçesinin özellikle de temizlik konusunda yaşanılabilir bir ilçe haline geldiğini kaydeden Gündoğdu, "Zaten halkımız da her platformda bunu dile getiriyorlar. Bu teveccühlerinden dolayı halkımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Mahallelerde yapılan doğalgaz çalışmalarından ötürü temizlik anlamında sıkıntılar yaşandığını ve halkın da bu yönde şikayetleri olduğunu ifade eden Gündoğdu, doğalgaz çalışmaları esnasında ekiplerin çevreye duyarlı ve daha dikkatli çalışmalarını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -