Tuşba Belediyesi sporcuları finallere kaldı

Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Boks Takımı il ve bölge elemelerinde elde ettiği başarılar ardında Ordu ilinde yapılacak Türkiye Finallerine katılmak üzere uğurlandı.

VAN 21.12.2015 10:25:09 0
Tuşba Belediyesi sporcuları finallere kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Boks Takımı, 22-26 Aralık 2015 tarihleri arasında Ordu İlinde yapılacak olan Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.
     Ordu'da düzenlenecek olan Seyfi Tatar Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası'nda 140 boksör eldiven giyerek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na eleme müsabakasına katılmak için mücadele edecekler. Ordu Atatürk Spor Salonu’nda 22-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Seyfi Tatar Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’na 40 ilden 140 sporcu katılacak. Boksörlerden kendi sıkletlerinde şampiyon olanların 2016 Rio Olimpiyat Oyunları eleme müsabakasına katılım hakkı elde edeceğini belirten Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “İnşallah disiplinli çalışan, gayretli ve tecrübeli sporcularımızın Olimpiyata gidecek yolu Ordu'dan geçecektir. Ordu’dan Rio müjdelerini bekliyoruz" dedi.
    Sporcular, 49 kiloda Turgay Öner, 60 kiloda Remzi Uyar, 64 kiloda Bulut Haykır ve 91 kiloda Zafer Elasan, Bölgede dereceye girerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.
 
    SPORUN HER DALINDA BAŞARI…
    Tuşba Belediye Spor Kulübü bir yıllık süre içerisinde üstün başarılar göstererek, Türkiye’de sporun her dalında dereceye girdiler. Başarılı sporcuları idmanlarını da ziyaret eden, Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, sporculara moral verdi.
    Başkanı Özgökçe, Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Yaşar Şalem, Tuşba Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu ve Belediye Encümenleri katıldı.   22-26 Aralık 2015 tarihlerinde finallere katılacak sporcularımızı idmanda izleyen, Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve ekibi sporcularla sohbet ettiler.
     Sporcuların özgüvenlerinden ve cesaretlerinde dolayı kutlayan Başkan Özgökçe, “Her alanda Tuşba’nın farkını ortaya koyacaksınız. Yenseniz de yenilseniz de asla centilmenliği ve sporun güzel yönünü elden bırakmayın. Sporun evrensel kavramı “Fair Play” olgusunu başta Van’ımızda ve sonra Türkiye genelinde tüm spor alanlarında yaygınlaştırmak zorundayız. Hatta rahatlıkla şunu söyleyebilirim, Fair-play galibiyetten daha önemlidir. Gerek sporun asaleti, gerekse de seyircilere karşı gösterilmesi gereken hürmet noktası nazarından sporcuların müsabaka esnasında her türlü kaba, terbiye dışı, münasebetsiz hal ve sözlerden uzak durmaları, temiz, muntazam, ahlaka ve kurallara uygun giyinmiş olmaları lazımdır” dedi.
    Başkan Özgökçe “Ayrıca sizler başarılı oldukça zamanlarını sanal ortamda geçiren, kahvehane ve kulüp köşelerinde, internet kafelerde zaman öldüren gençliğin kendi özlerine dönmeleri için sizlerin başarıları onlara çok önemli örnek ve ışık olacaktır. Spor onları gerçek hayata yöneltecek, Spor alanlarındaki başarılı ve örnek yıldızlarımızı takip edeceklerdir. Onlar nasıl yıldız olmuşlar? Nasıl dünya gündemine çıkmışlar? Bunların karşılığı olan emekler nelerdir? Bunları verdikleri takdirde ancak bu seviyelere ulaşabilirler. Biraz bunları takip etsin gençlerimiz. Kendilerine idoller seçsinler. Hangi sporu seviyorlarsa o spordaki başarılı olan yıldızlarımızı takip etsinler. Ancak o zaman kendilerini sanal ortamdan ve uyuşturucu ortamlarından, sigara ve alkolden ve hatta kötü ortam ve arkadaşlardan çok daha kolay bir şekilde koruyabileceklerdir” dedi.
 
     ŞALEM: BAŞKAN ÖZGÖKÇE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
    Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Yaşar Şalem: “Öncelikle Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye çok teşekkür ediyorum. Gerçekten tüm sportif aktivitelerimizde, tüm imkânlarıyla ‘Spor Kulübümüzü’ desteklemektedirler. Ayrıca bizzat kendisi de bir sporcu olan Başkanımız Spor Kulübümüze sık sık ziyaretlerde bulunarak sporun ve sporcunun yanında olduğunu her zaman göstermektedir. Burada dereceye girerek finallere katılmaya hak kazanan sporcularımıza, başta boks takımındaki sporcular ve diğer spor dallarındaki tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.
   Şalem, “2016-2017 yılında özellikle sizlerden ciddi başarılar bekliyoruz ki; Vanlı sporculara ve Vanlı gençlerimize daha iyi destek olabilelim.  Bizlerin de, Dünya çapında başarılar elde etmiş, Olimpiyatlarda kendisinden söz ettirecek kadar başarılı olan Nur Tatar gibi, başarılara imza atan sporcularımız var. Bizler, yerel yönetimler olarak; Tuşba Belediyesi olarak, belediye encümenlerimizle, yetkili birimlerle, İnşallah! her zaman yanınızda olacağız. Bizler, şuna inanıyoruz: Sporun öncelikle geleceğimiz adına ve Dünya’nın geleceği adına önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz. Bunun için özellikle hem sağlık için çok önemli, hem spor yapma adına hem de kültürler arası ve en önemlisi günümüzde ülkeler arası diyalogda sporun yerinin çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Bizler Tuşba Belediyesi olarak, sporun kardeşliğini sizlerin bu emekleriyle hep birlikte oluşturacağız ve sporu başarıya taşıyacağız. İnşallah! Burada yapılan bütün emekler boşa gitmeyecek. Bizler, Tuşba Belediyesi Spor Kulübü olarak, Belediye Encümenlerimizle mecliste aldığımız kararlarımızla, İnşallah, sizleri şehrimizdeki, çok kıymetli, sponsorlarla daima daha önemli yerlerde görmek adına, bizler üzerimize düşeni yapacağız. Sizler de üzerinize düşeni yaparsanız, en iyi sonuçları Van’ımıza ve Tuşba’ya kazandıracağız. Tuşba aynı zamanda bir spor kenti olacak ve Gençlik Spor Bakanlığıyla iletişime geçerek, İnşallah, sizlere daha güzel çalışma alanları oluşturacağız. Bunlar ile ilgili projelerimizi verdik ve ihaleler de gerçekleşti. Önümüzde ki günlerde boksa, tekvandoya daha sonra judo ve güreş için de, daha sağlıklı spor yapabilmeniz için, daha güzel alanlar oluşturuyoruz. Sizlere tekrardan başarılar diliyorum. İnşallah! Sağlıkla, afiyetle ve başarılarla şehrimize dönersiniz’’ şeklinde konuştu.
    Programın ardından sporculara baklava ikram edildi ve toplu fotoğraflar çekildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi