Tuşba Belediyesi bünyesindeki folklorculardan büyük başarı…

Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor Ekibi kuruluşunun daha birinci yılında Türkiye dördüncülüğü gibi Büyük Başarı sağladı.

VAN 2.12.2015 17:22:42 0
Tuşba Belediyesi bünyesindeki folklorculardan büyük başarı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
    Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne Bağlı Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor  ekibi, Türkiye Halk oyunları Federasyonu 2015 faaliyet programında bulunan halk oyunları final yarışmalarında dördüncü olarak büyük başarı elde etti.
 
     ÖNCE VAN, SONRA BÖLGE BİRİNCİLİĞİ…
     20015 yılı içinde önce Van il birinciliğini alarak, Bölgeler arası finallere katılma hakkı kazanan Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi daha sonra  Bölge Finalleri için, Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen finallere katıldı. Bölge  finallerinde de gösterdikleri üstün başarı ile Bölge birinciliğini kazandılar. Bölge birinciliğinin ardından düzenli ve disiplinli çalışmaları sonunda 25-29 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Tuşba Spor Kulübü Folklor ekibi, İstanbul’da bölgeler arasında düzenlenen folklor yarışması finallerinde, bölge için yaklaşık 60 ekibin katılımının sağlandığı yarışmalarda çok önemli başarı elde etti. Türkiye geneli Minikler düzenlemeli dal yarışmalarında 4. sırada olma başarısı gösterdi.
    Başarılı folklor ekibi, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’yi  ziyaret ederek, aldıkları ilk madalyayı Başkan Özgökçe’ye takdim ettiler.  Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, başarılı  folklor ekibinin bireylerini tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını diledi ve yarışmacılara hediyeler verdi.
     Türkiye geneli kazanılan başarının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu: “Çocuklarımızın bu başarısında duygulandım çok mutlu oldum. Yeni bir kulüp olarak, bu başarı için çocuklarımızın çok çalıştıklarını yakinen takip ettik. Biz de Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü gerek maddi gerek ise manevi olarak, her zaman çocuklarımızın yanındayız. Tüm imkânlarımızı seferber etmeye hazırız. Bu anlamda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Ayrıca sadece folklor değil, diğer spor alanlarımızda da bu güzel başarıları,  bölgemize ve Tuşba’mıza, kazandırmaya gayret göstereceğiz. Tüm çocuklarımızı tebrik eder, eğitmen ve öğretmenlerimize de teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Bölge Gazetesi Haber Merkezi