Tuşba Belediye Meclisi’nden, 80 bin TL’lik yardım...

Van merkez Tuşba Belediye Meclisi, Irak ve Suriye’den göç ederek, Suruç ve Cizre’ye yerleşen sığınmacılara 80 bin TL ayni yardım yapma kararı aldı.

VAN 15.10.2014 17:38:03 0
Tuşba Belediye Meclisi’nden, 80 bin TL’lik yardım...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantıları devam ediyor. 2015 yılı mali bütçesini görüşen Tuşba Belediye Meclisi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grubu son sırada bulunan ‘Suriye ve Irak’tan göç ederek Suruç ve Cizre’ye sığınan insanlara yardım yapılması’ önergesini öne çekti. Önerge ile ilgili grubunun görüşlerini belirten AK Partili Mehmet Utku, Suriye ve Irak’tan gelerek Suruç ve Cizre’ye sığınan insanlara hükümetin sağladığı olanakların yanı sıra birçok belediye ve sivil toplum örgütü tarafından çeşitli yardımlar yapıldığını belirterek, “Ancak biz hükümetimizin şefkat kucağını açtığı bu kardeşlerimize başta çocuk ve kadınlar için giyim, gıda, temizlik malzemeleri ve battaniye gibi destekleri sağlamak için AK Parti grubu olarak 65 bin TL’lik ayni yardım yapılmasını öneriyoruz” dedi.

          Halkların Demokratik Partisi (HDP) grubu adına bir açıklama yapan Fehim Oflaz ise Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlemiş oldukları çeşitli kampanyalardan dolayı vatandaşların ciddi anlamda aynı yardım yaptığını ifade ederek, “Bu insanlar şu an ayni yardımdan ziyade ciddi anlamda barınma sorunu yaşamaktadırlar. Ayni yardımın yerine 100 bin TL nakdi yardımın yapılmasını öneriyorum” ifadelerini kullandı.


            Her iki partiden bazı meclis üyelerinin de görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantıda ortak bir kararla önerilen 80 bin TL ayni yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi.

            Tuşba Belediye Meclisi’nce oluşturulacak olan komisyonun yapacağı ön çalışma sonucu sığınmacıların ihtiyaçlarına göre alınacak olan yardım malzemeleri bizzat her iki partinin meclis üyeleri katılımı ile Suruç veya Cizre’ye götürülerek buradaki sığınmacılara teslim edilecek. Bölgenin tek güven, huzur, refah limanı olan Türkiye Cumhuriyetinin bu tür krizlerde operasyon ve hizmet kapasitesi son yıllarda kayda değer şekilde arttı, buna ek olarak siyasi iradenin bu konudaki hassasiyeti devreye girince, bu tür krizlerin altından başarıyla kalkılmaktadır. Özellikle AFAD sığınmacıların Mülteci kamplara yerleştirdikleri ve akrabalarının yanında kalanlara günde üç öğün sıcak yemek ile diğer ayni yardımlar ulaştırılıyor. Yani 180 bin kişiye gıda ve hijyen malzemesi dağıtılıyor. Tüm bunlara ek olarak telef olmamaları için sınırdaki hayvanlara da yem ve su veriliyor.