TÜRSAB seçimleri yapıldı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölge Yürütme Kurulu seçimleri yapıldı. Seçimlere, mevcut başkan Cevdet Özgökçe ile Yusuf Kuşan başkanlığında beyaz ve turuncu şeklinde iki liste ile girildi. Seçimleri, mevcut başkan C

VAN 25.07.2018 22:21:49 0
TÜRSAB seçimleri yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) gerçekleştirilen seçimlere, Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri’de faaliyet yürüten turizm acenteleri temsilci ve üyeleri katıldı.

TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Ali Bilir ile Denetim Kurulu üyesi Murtaza Yakaryılmaz koordinatörlüğünde yapılan seçimlere geçmeden önce mevcut başkan Cevdet Özgökçe, yönetim olarak yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Daha sonra ise, adaylar birer konuşma yaptı.

 

“ÖTEKİLEŞTİRME OLMAYACAK”

İlk konuşmayı yapan başkan adayı Yusuf Kuşan, “kimseyi ötekileştirmeden, birlik ve beraberliği sağlayacaklarını” söyledi.
Acentelerin menfaatlerini gözeteceklerini ifade eden Kuşan, “Turizm ile ilgili ne varsa, acentelere danışılmadan yapılmasına izin vermeyeceğiz. Tüm kurumlarla iyi ilişkiler içinde olacağız. STK, oda başkanları ve otel sahipleri ile istişareler içinde olacağız. Bitlis, Hakkâri ve Muş’ta dönüşümlü toplantılar yapacağız. Oralara da turist akışının sağlanması için çalışmalar yapacağız. Tutamayacağımız sözü vermeyeceğiz. Acenteler hep birlikte istişare etmeden hiçbir konuda tek başımıza karar vermeyeceğiz. Terk amacımız çok çalışmak olacak” diye konuştu.

 

“TÜRSAB’I GÖRÜNÜR KILDIK”

Mevcut başkan Cevdet Özgökçe ise, yaptığı konuşmada, kendi dönemlerinde Van’da ve bölgede TÜRSAB’ın tanınmaya başladığını söyledi.
Bürokratik anlamda da çeşitli girişimlerinin olduğunu ifade eden Özgökçe, İran turistlerinin Van’a gelmemeye başlaması üzerine mülki amirlerle yaptığı görüşmeleri ve sunduğu önerileri örnek verdi.
Özgökçe, İran’ın yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB), Ermenistan ve Gürcistan ile de ilişkilerin geliştirilmesinden ve buralardan da turist akışının sağlanmasından yana bir yol izlediklerini kaydetti.
Seçimlerde aday olmayı düşünmediğini belirten Özgökçe, “Biz bir enkazı devraldık, bir saray bıraktık. Aslında bu kez aday olmayacaktım, ancak arkadaşlarımın ısrarıyla oldum, onları kıramadım, yoksa burası kimsenin annesinin evi değildir” dedi. 

 

ÖZGÖKÇE YENİDEN BAŞKAN

Yapılan konuşmalardan sonra 10 dakikalık bir ara verildi, ardından da seçimlere geçildi.
Yapılan oy sayımında, seçimleri, 45 oyla mevcut başkan Cevdet Özgökçe, Nazım Sâri, Necmettin Gözcü, Muhlis Kardoğan, Vedat Yağar’ın yer aldığı beyaz liste kazandı. Yusuf Kuşan, Devran Yavaş, Necat Kül, Serkan Çağlar, Caner Birlik’in yer aldığı turuncu listeye ise, 22 oy çıktı.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi