Türkmenoğlu’ndan, esnaf ziyareti…

"34.Ahilik Haftası" Programı kapsamında AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu bir dizi esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

VAN 16.09.2021 18:16:54 0
Türkmenoğlu’ndan, esnaf ziyareti…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Ziyarete Türkmenoğlu'nun yanı sıra; İl Başkan Yardımcısı Pınar Gülle, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Demirciler Odası Başkanı Kenan Akalın, Berberler ve Kuaföreler Odası Başkanı Veysel Koç katıldı.

    Başkan Türkmenoğlu 'Ahilik' programı kapsamında ilk ziyaretini Sanayi Sitesine gerçekleştirdi. Ziyaretini yılların demir ustası olarak bilinen Turgut Vanlıyla gerçekleştiren Türkmenoğlu, bin yıllık  köklü geçmişe sahip olan ahiliğin sonucunu  bugün de esnafla yaşadıklarını belirttti.

   Türkmenoğlu, “Geçmişten günümüze gelen kültürümüzün yeni nesillere aktarılması yaşatılması çok önemli. Bizim kültürümüzde esnaf ve sanatkârlar önemli yer tutuyor. Bizler her zaman sanatkarlarımızın ve ustalarımızın yanında olacağız" dedi.

   60 yıllık Demircilik mesleğini icra eden Turgut Vanlı ise geçmiş yıllara atıfta bulunaraka, “Biz küçükken çocukken fakirlik vardı okuyamadım, babam bir kalay ustasının, kalaycının yanına bıraktı 7 yaşımdan beri çalışıyorum. Demirci oldum, zor bir meslek olmasına rağmen devam ettim mesleğime, bu yaşta hala çalışıyorum. İşimi çok seviyorum. Allah rızkımızı veriyor. Vakti zamanında mesleği öğrettiklerim oldu, şimdi ise pek talep olmuyor" diyerek, bu anlamlı ziyaret için Başkan Türkmenoğlu'na teşekkür etti.

   Türkmenoğlu ve beraberindeki heyet bir sonraki ziyaretini berberlerle devam ettirdi.

    Usta, kalfa, çırak olmak üzere üç kuşağı bir araya toplayan Türkmenoğlu, berberlik ve kuaförlük mesleğinin yılların değişmeyen ve hiç bir zaman bitmeyen mesleklerden birisi olduğunu dile getirerek “Burada üç kuşak var, usta, kalfa ve çırak bizler ‘Ahilik’ haftasında bu güzel ve anlamlı günde üç kuşağı bir araya getirdik.65 yıldır bu mesleği sürdüren Recep Çilingir ustamıza pırlanta gibi yetenekli gençler yetiştirdiği için teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

   Berber Ustası Recep Çilingir ise Başkan Türkmenoğlu’na yapmış olduğu ziyaret için teşekkür etti.

   Sohbet havasında geçen ziyaretler  hatıra fotoğrafları çekimiyle son buldu.