Türkmenoğlu: Van’a 200 milyonluk tesis kuruldu

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yönetimi Vangölü TV’yi ziyaret etti.

VAN 2.06.2021 17:42:58 0
Türkmenoğlu: Van’a 200 milyonluk tesis kuruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkmenoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Van Gölünü kurtaracak devasa bir proje olan biyolojik arıtma tesisinin önemine dikkat çekerek, “ Şimdi devasa bir arıtma tesisi kuruldu ve bu tesis 50 yıllık bir kapasiteye sahip. Ekstra olarak kendi enerjisini üreten bu tesis sayesinde Van Gölü kurtulacak. Bu tesisi kuran yine AK Parti hükümetidir. 200 milyonluk bir tesis kuruldu ve Cumartesi günü tam anlamıyla hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

Van’da yeni kurulan ve basın sektöründe önemli sayıda kişiye istihdam sağlayan Vangölü TV açılış için gün sayarken, hayırlı olsun ziyaretleri de başladı. Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yönetimi Vangölü TV’yi ziyaret ederek yayın hayatında başarılar diledi.

Ziyarette konuşan Türkmenoğlu, teşkilat olarak sahaya inmeye başladıklarını söyledi. Türkmenoğlu, “Vatandaşımıza pandemi sorası hal hatır sormak için saha çalışmalarını başlatıyoruz. Çok arzu ettiğimiz basın ve yayın kuruluşlarımıza da biz özellikle pandemi sürecinde yemek programı düzenleyemedik. Pandemiden sonra da kısıtlamalardan kaynaklı çok gidip gelemedik. Bizler de kısıtlamaların ardından basın ve yayın kuruluşlarımıza bir takım ziyaretler gerçekleştirmeye karar verdik. Bu vesile ile teşkilat üyelerimizle birlikte ziyarete başladık.” şeklinde konuştu.

ŞEHRİMİZ İÇİN TÜM GAYRETİMİZLE ÇALIŞACAĞIZ

Türkmenoğlu konuşmasının devamında “Ziya Bey ve Baki Bey Van’ımızın kıymetli birer değeri. Özellikle bu süreç içerisinde haberlerinizde, bilgi ve dokümanlarınızda uzlaşı yer alıyor. Mesleğinizi yaparken Van’a gerçekten katkı sundunuz. Çok teşekkür ediyoruz. Burada yeni bir çalışma yapıyorsunuz. Bir TV çalışması. Hayırlısını Allahtan diliyoruz. Güzel haberlerinizle Van’ın ortak meselelerinde birlikte, özellikle uyarıcı ve yapıcı olarak yapacağınız her haberiniz bizim için kıymetlidir ve değerlidir. Biz Van’daki tüm kuruluşlarımızın çalışmalarını yakinen takip ettiğimiz gibi basın kuruluşlarımızın da yapmış olduğu haberleri yakinen takip ediyoruz. Bu konuda çok güçlü bir medya tanıtımı kurduk. Sinan Başak kardeşimizle birlikte bu işleri yakinen takip ediyoruz. Özellikle Van ilinde nasıl başarılara imza atarız, gerek sosyal gerekse de ekonomik yapısına ne kadar katkı sunarız anlamında idealist çalışmalar yapacağız inşallah. Şehrimizin daha iyi bir noktaya gelmesi için tüm gayretimizle çalışacağız.” dedi.

DEVLETİMİZİN VATANDAŞA VERDİĞİ BÜYÜK BİR KATKI VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın vermiş olduğu mesajların kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Türkmenoğlu, “Hükümetimizin yapmış olduğu icraatlar çok çok önemli. Pandemi süreci içerisinde dünyaya örnek olabilecek güzel çalışmalar yapıldı. 45 günde İstanbul’da devasa 2 hastanenin yapılması çok önemlidir. Çin’den sonra bunu başarabilen ülke Türkiye’dir. Diğer taraftan yatırımlar durmadı. Bir taraftan pandemi ile mücadele edilirken Türkiye’nin devasa projeleri hayata geçti. Hamdolsun yatırımlar durmadı ve ilerliyor. Özellikle pandemi sürecinde devletimizin vatandaşa verdiği büyük bir katkı var. Bunlar kolay işler değil. Sadece sosyal koruma kalkanı adı altında devletin nakit para ödediği 67 milyara yakın para harcandı. Bunlar zor günlerde vatandaşa hizmet için yapılan hizmetler.” şeklinde ifade etti.  

BU KENTİN TÜM DEĞERLERİNE DESTEK OLACAĞIZ

Türkmenoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Şu anda sıcak bir para akışı var. Sadece Van’a gönderilen destek 450 milyon lira civarında. Ve bundan 337 bin kişi faydalanıyor. Küçük meselelerle büyük işleri yok sayamayız. Bir taraftan güzel işler yapılırken diğer taraftan bunu baltalayanlar var. Berrak suya mikrop bulaştırmaya çalışanlar. Bu şehre hiç faydası olmayıp şehri karıştıran insanlar var. Biz bunları biliyoruz. Sonuç itibari ile siyaseten biz tüm toplumla birlikteyiz. Bu kentin tüm değerlerine destek olacağız.”

YERYÜZÜNDE BİR İNCİ GÖKYÜZÜNDE DE BİRİNCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Cuma günü yapacağı açıklamada yeni bir enerji müjdesinden bahsedeceğini söyleyen Türkmenoğlu, “Bir taraftan petrol ve doğalgaz arıyoruz, diğer taraftan Libya, Kuzey Irak ve dışarıdaki birçok konu ile uğraşıyoruz. Türkiye’ye karşı operasyon yapan kişilerle uğraşıyoruz. Türkiye’nin stratejik olarak ne kadar önemli olduğunu buradan görmemiz lazım. Dün Van Gölü sempozyumu yapıldı. Emine hanım geldi. Bugüne kadar Van Gölü ile ilgili yapılmış en ciddi çalışmalardan bir tanesi oldu. Biz de piyasada güzel bir slogan oluşturduk. Yeryüzünde bir inci. Astronot dünya dışında Van’ı çekmiş. Orada çektiği ve en önem verdiği bir fotoğrafı yarışmaya sunmuş. O da Van Gölü fotoğrafı. Bu da demek oluyor ki Van yeryüzünde bir inci olarak görünüyor. Yarışmada da birinci olduk. Onun için biz de “Yeryüzünde bir inci gökyüzünde de birinci” diye bir sloganla Van Gölümüzü inşallah daha iyi noktalara taşıyacağız.” diye konuştu.

200 TRİLYONLUK BİR TESİS KURULDU

Cumartesi günüde cumhurbaşkanımızın video konferansı ile biyolojik arıtma tesisimiz açılacak. Bunu belediye değil devlet yaptı. Bu belediyelerin elinde kalsaydı yapılası çok zor. Bu projeye 200 trilyon harcandı. Bu sayede Van Gölünün hayatı kurtulacak. Dört bir yandan gelen kanalizasyon hatları hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan direk göle şarj ediliyordu. 2009’dan bu yana bu böyleydi. Bu arıtma tesisi 2009’da yüzde 50’lerde çalışıyordu. Ancak 2009’dan sonra bu güne kadar arıtma tesisi çalışmadığı gibi hiçbir şekilde oraya elde atılmadı. Şimdi devasa bir arıtma tesisi kuruldu ve bu tesis 50 yıllık bir kapasiteye sahip. Ekstra olarak kendi enerjisini üreten ve bu tesisi tamamen otomatik. Van gölü bu sayede kurtulacak. Bu tesisi kuran yine Ak Parti hükümetidir. 200 trilyonluk bir tesis kuruldu ve Cumartesi günü tam anlamıyla hizmet vermeye başlayacak. Bunların dışında Van Gölünün dip çamuru da temizlenecek. Bu temizleme o kadar kolay bir çalışma değil. Van’ı bekleyen çok daha önemli projeleri de var. Her şeyin hayırlısını diliyoruz.

VANGÖLÜ TV İLE 14 KİŞİYE EKMEK KAPISI OLDUK

Ziyarette konuşan Gazeteci Ziya Türk de pandemi sürecinde birçok işletmenin küçülmeye gidip personel çıkarmaya başladığını ifade ederek, “Evet hükümetin bu konuda ciddi çalışmaları oldu. Kısa çalışma ödenekleri oldu. İstihdamda eksilmenin önüne geçmek için personel çıkarılmasını yasakladı. Bizde bu sürecin içerisinde böyle bir yatırım yaptık. Televizyonumuzda çalışacak personel sayısı 12 kişi. Toplamda 14 kişiye ekmek kapısı oldu. Bir kişi dahi olsa ekmek kapısı olması kent için bölge için çok kıymetlidir. Biz de medya sektörü alanında ve istihdam alanında hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyoruz. İnşallah başarılı bir şekilde hayırlı yayınlar yapacağız.” dedi.

HABER YAPMAKTAN GURUR DUYARIZ

Gazeteci Baki Karaca ise yapacakları yeni yayınlarla kentin daha güzel yerlere geleceğine vurgu yaparak “Bu güne kadar yaptığımız çalışmaların üzerine daha ciddi eklemeler yaparak az önce bahsettiğiniz arıtma tesisi ve birçok sosyal aktivasyonlar olur. Biz de onları haber yapmaktan gurur duyarız.” diye konuştu.