Türkmenoğlu'ndan yoğun 15 Temmuz programı...

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 15 Temmuz şehitlerini anma Milli Birlik ve Demokrasi günü sebebiyle bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Türkmenoğlu, 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının Vanlı şehit ve gazi evlerine giderek aileleri

VAN 15.07.2019 18:29:43 0
Türkmenoğlu'ndan yoğun 15 Temmuz programı...
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Sabah saatlerinde ilk olarak Akköprü mezarlığına giden İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, burada şehitler için düzenlenen programa katıldı ve şehit mezarlarını dolaşarak dua okudu, ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.


            Ardından Hz.Ömer Camii'ne geçen Türkmenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri burada şehitler için verilen Mevlid-i Şerif programına katıldı.
Cami avlusunda dağıtılan lokma tatlısını vatandaşlara ikram eden Türkmenoğlu, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Türkmenoğlu daha sonra Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini ve Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazilik ünvanı alan Vanlı polis memuru Aykut Gökyer'i Abdurrahman gazi Mahallesi'nde ki evinde ziyaret ettiler.
Polis memuru Gökyer, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin gerçekleştirildiği ve kendisinin de yaralandığı geceyi Türkmenoğlu'na anlattı.
Türkmenoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri daha sonra Erciş İlçesine geçerek burada Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu ve AK parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın tarafından karşıladı.


           Kaymakamlık tarafından caddeye açılan 15 Temmuz Anı defterini dolduran Türkmenoğlu, daha sonra öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru el işi sergisi ile fotoğraf serilerini gezdi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkmenoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.


          Türkmenoğlu ve İlçe Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu ile birlikte 15 Temmuz günü Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Halil Hamuryen' in baba evini ziyaret ettiler. Ziyarette Türkmenoğlu, şehidin ağabeyi Yaşar Hamuryen ve Ayet-el Kürsi tablosu hediye etti.
Türkmenoğlu ve beraberindekiler daha sonra Van'a döndü.