Türkmenoğlu: Kayyumların çalışması takdire şayan

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, daha önce bölgedeki DBP'li Belediye Başkanlarının halkın kaynağını örgütün isteği doğrultusunda kullandığını, devletin Van ve birçok ilçe belediyesine kayyum atadıktan sonra ise önemli

VAN 8.09.2018 11:40:51 0
Türkmenoğlu: Kayyumların çalışması takdire şayan
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Ak Parti Eylül Ayı Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı, İl Başkanlığı binasında yapıldı.

Toplantıya; Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık, Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, il yönetimi, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri ile partililer katıldı.
Ak Parti MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise Van'daki havaalanı bakım onarım çalışmaları ve uçağının rötar yapması sonucu katılamadı.

 


            Meclis toplatışında önce divan teşekkülü gerçekleşti. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Abdulkerim Öztürkçü divan başkanı seçilirken, İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Veysel Parlak, Kadın Kolları İl Teşkilat Başkanı Aygül Eryiğit ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Gözütok divan üyeleri olarak belirlendi.
Ardından İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

 


       Türkmenoğlu, toplantıya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ettiği konuşmasında Ak Parti MKYK üyeliğine seçilen Osman Nuri Gülaçar ve Ak Parti Kadın Kolları MKYK üyeliğine seçilen Esma Görgülü'yü tebrik etti.

 


          TÜRKMENOĞLU'NDAN TOPLANTIYA KATILANLARA TEŞEKKÜR…
Parti tüzüğü gereği her gün rutin toplantılar yaptıklarını anlatan Başkan Türkmenoğlu, söz konusu toplantılara da azami gayret göstermek gerektiğini ifade etti.
Her ayın ilk haftasında İl Danışma Toplantısı gerçekleştirdiklerini anlatan Türkmenoğlu, "Bunlardan bugün Daraltılmış İl Danışma Toplantımızı yapıyoruz. Katılan herkese ben bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

 


          Teşkilatlarda yenilikler ve değişiklikler olsa da, partiye dava gözüyle bakan herkesin özellikle yerel seçimlere dolu dolu hazırlanması gerektiğini söyleyen Başkan Türkmenoğlu, "Yerel seçimler genel merkeze benzemez. Genel seçimlerde üç milletvekili kazandık. Ama yerel seçimlerde şehrin anahtarını teslim edeceğimiz kişileri belirleyeceğiz. Belediye başkanları toplumun, halkın sesidir. Yereldeki halkın sesi eğer iktidar partimizden birilerinin eliyle olursa, birçok başarı elde edilir" şeklinde konuştu.

 


             "KAYYUMLAR ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR"
Van'ın merkez ve birçok ilçesinde kayyumların yerel yönetimlerde görev yaptığını belirten Kayhan Türkmenoğlu, "Gevaş ve Tuşba Belediyeleri hariç, Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerimiz kayyumlar tarafından yürütülüyor. Biliyorsunuz daha önceki belediyeler halkın parasını örgütün isteği doğrultusunda kullanıyordu. Kamu kaynakları bir yerlere kanalize ediliyordu. Devlet bunlardan belediyeyi almak zorunda kaldı. Çünkü kaynaklar birilerinin cebine akıyordu. Şimdi bu kaynaklar halkın hizmetine sunuluyor. Kayyumlar gerçekten de çok güzel işler yapıyor. Büyükşehir ve diğer ilçelerdeki kayyumların çalışmaları herkesçe malum. Yenilenen yollar, asfaltlanan caddeler, parklar, etkinlikler vs. Şimdi sıcak asfaltın gitmediği yer yok. Elbette talep bitmiş değil. Şimdi mezralar bile asfalt istiyor. Ama daha önce asfalt talebinde bile bulunulamıyordu. Ne bir muhtar asfalt isteyebiliyordu, ne de bir siyasi güç. Çünkü karşınızdakiler sizin meşru talebinizi karşılayacak demokratik bir güce ve anlayışa sahip değildi. Şimdi kayyumlarımız çalışıyor, ama beş ay sonra yerel seçimlerde halkın seçeceği kişiler yeni başkan olarak hizmet sunacak. Bu da bizim gerçeğimiz. Önümüze bir harita koyacağız, ona göre çalışacağız" dedi.

 


              "TUŞBA VE GEVAŞ'TA GÜZEL HİZMETLER YAPILIYOR"
Tuşba ve Gevaş Belediyesi'nin yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Türkmenoğlu, "2014 seçimlerinde partimizden seçilen Gevaş ve Tuşba Belediye Başkanlarımız gerçekten de güzel işlere imza attı. Akçeli işlere karışmadılar. Her açıdan güzel hizmetler sundu. Ben de sizlerin şahsında iki belediye başkanımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah seçimlere kadar aynı anlayışla hizmetler sürer" diye konuştu.

 


              Ardından ilçe başkanları adına söz alan Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, yaptığı selamlama konuşmasında, "İl Başkanımızın da dediği gibi, inşallah yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağız. Bundan sonra Mart 20189'da yapılacak olan yerel seçimlerde başarı elde etmek için gece-gündüz çalışacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

 


          HAKAN:KUSUR VARSA BENİM, BAŞARI VARSA HEPİMİZİNDİR
Ardından söz alan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, 2014'te göreve başladıklarında zorlu bir süreçten geçtiklerini söyleyerek, "Kazanması bir dert, kazandıktan sonra çalışılması daha zor bir dert olan bir süreçten geçtik. Bu geçen süre zarfında elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Vicdanen rahatım. Kalben rahatım. Alnımızın akıyla bu süreçten çıktığımızı söylemek istiyorum. Bir kusur varsa, bu şahsın, yani benimdir. Ama bir başarı varsa, herkesindir. Dolayısıyla başarıda yanımda olanlara teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.
Başkan Hakan, konuşmasında 13 Eylül'de düzenlenecek olan 'Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği'ne de değinerek, şenliğe ünlü yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın da katılacağını belirtti.

 


          ÖZGÖKÇE: 18 EYLÜL'DE GÜZEL BİR ORGANİZASYONA İMZA ATACAĞIZ
Daha sonra söz alan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı hizmetlerden bahsetti.
Özgökçe, 18 Eylül Salı günü 15 Temmuz Şehitler Parkı Yusuf Ziya Yılmaz Konferans Salonu'nda düzenlenecek sünnet programına vurgu yaparak, "Sosyal belediyeciliğin gereği olarak çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Tuşba Belediyesi olarak masum çocuklara yönelik hizmetlerimiz her dönemde periyodik olarak yapılmaktadır. Çocuklar bir ailenin meyvesi olup, her ailenin evlatlarına gözleri gibi değer verdiklerini çok iyi biliyoruz. Başta eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, spor ve sanat, kültür ve tarih olmak üzere hemen her alanda Tuşba Belediyesi olarak gençlerimizin hizmetindeyiz. Tuşba Belediyesi olarak sünnet programını bölgemizde daha da yaygınlaştırdık. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz sünnet şölenleriyle bugüne kadar binlerce çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Sünnet ortamında ailelerin evlatlarına sunduğu her imkanı biz Tuşba Belediyesi olarak tüm evlatlarımıza sunuyoruz. 4-12 yaş grubundaki çocuklar sünnet ettirilecek. Çocukları20-30 kişilik gruplar halinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyathane ortamında sünnet ettirilecek. İslam şiarı olan ve insanın fıtratına sağlık için çok gerekli sünnetin zamanında yapılması adına 4-12 yaş arasında çocukları sünnet edeceğiz" dedi.

 


       Başkan Özgökçe'nin ardından konuşan Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdullahat Arvas ise Meclis'te görev aldıktan sonra yaptıkları çalışmalardan söz etti.