Türkiye'yi demokratikleştirene kadar kesintisiz savaş!

Savaşları şehirlere taşıdığı hendek siyaseti ile tepki toplayan PKK lider kadrosundan savaşın süreceği açıklaması geldi. “Özyönetim direnişlerinin yerel demokrasi temelinde Türkiye'yi demokratikleştirene kadar kesintisiz sürdürülm

VAN 14.05.2016 11:18:40 0
Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00
 KCK Yürütme Konseyi, 3-8 Mayıs günleri arasında 25 üye ile bir toplantı yaptıklarını duyurdu. Yazılı açıklamaya göre, toplantıda Dünya, Ortadoğu, Türkiye ve Kürdistan’daki siyasal ve askeri durumlar ele alındı. KCK, bölgede yaşanan çatışmaları 3. Dünya savaşı olarak tanımladı. KCK, hendekler üzerinden yaşanan çatışmalarda kazanan tarafların kendileri olduğunu ileri sürdü.

"ORTAK MÜCADELE" ÇAĞRISI

AK Parti'ye karşı mücadelenin "tüm devrimci demokrasi güçleriyle birlikte yürütülmesi gerektiğini ortaya koyan toplantımız, başta Kürt halkının özgürlük ve demokrasi güçleri olmak üzere, Türkiye’nin özgürlük ve demokrasi güçlerinin AKP faşizmine karşı ortak hareket etme sorumluluğunu gecikmeden yerine getirmesi gerektiğini vurgulamıştır." denilen açıklamada, başta Türkiye’de olmak üzere Ortadoğu’da uzun bir mücadeleye hazırlanılması gerektiği belirtilerek, “Özyönetim direnişlerinin yerel demokrasi temelinde Türkiye’yi demokratikleştirene kadar kesintisiz sürdürülmesi kararına varıldığı” kaydedildi.

Açıklamada Kürt gençleri dağlara çağrılırken, halka ise "serhildan" çağrıları yapıldı.