Türkiye'ye çirkin iftira!

Suriye meselesi üzerinden terörle ilişkilendirilmeye çalışılan Türkiye'nin bu ülkede faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı gruplara destek verdiği yönünde yoğun bir propaganda yürütülüyor.

VAN 5.01.2014 11:21:00 0
Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye'nin içine çekilmeye çalışıldığı terör kıskacı propagandadan da ibaret değil. Suriye'de insan hakları alanında faaliyet gösteren 11 örgüt, Türkiye'nin terörist gruplara destek verdiğini öne sürerek AİHM'e şikayet etmeye hazırlanıyor. Şikayetin 22 Ocak'ta yapılacak Cenevre-2 toplantısından önce yapılması planlanıyor.

Şikayet hazırlığının Hatay'da meydana gelen TIR vakası ile aynı döneme denk gelmesi tesadüf değil. TIR hadisesinin ülkeyi özellikle uluslararası arenada zor durumda bırakmaya dönük olduğu iddia ediliyor. Daha önce de Adana'da mühimmat yüklü bir TIR yakalanmıştı. Bu gelişmelere, El Kaide'ye destek vermekle suçlanan Yasin El Kadı'nın adının yolsuzluk soruşturmasında Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la yan yan getirilmesi de eklendiğinde ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. Türkiye'yi AHİM'e şikayet etmek için çalışma yürüten örgütler arasında bulunan Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi (NCC) liderlerinde Heysem Menna BBC'ye yaptığı açıklamada, şikayet hazırlığındaki örgütlerin Türkiye'yi, terörist grupların Suriye'ye girişine kolaylık sağlamak, bunlarla işbirliği yapmak ve bu grupların Türkiye sınırları içinde eğitim görmesine izin vermekle suçladıklarını belirtiyor. NCC'nin bu faaliyetin içinde yer alması ilginç. Çünkü NCC son dönemde Rusya, İran ve Hizbullah'la yakın temas içinde olan oluşumlardan biri. Daha önce İran ve Rusya'nın Cenevre toplantıları ile ilgili tutumuna da destekte bulunmuştu.

İran'ın bu son gelişmelerdeki rolü merak konusu. Çünkü İran daha önce de kendi kontrolündeki bazı El Kaide militanlarını Türkiye üzerinden Suriye'ye sokmaya çalışmıştı. El Kaide militanlarını yakalayan Türkiye bu konuda Tahran'ı uyarmıştı. Türkiye'nin El Kaide ile ilişkilendirilerek sıkıştırılmaya çalışıldığı bir dönemde Irak cephesinde de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Irak son günlerde batılı ülkelerin destek verdiği bir El Kaide mücadelesine sahne oluyor. Irak'ın El Kaide'ye karşı savaşması ilginç. Çünkü Suriye'de iç savaşın en hararetli döneminde Irak'ta El Kaide militanlarının tutuklu bulunduğu iki büyük hapishanede toplu firarlar yaşanmış ve kaçan yaklaşık 500 kişi Suriye'ye geçmişti. Suriye'ye geçen ve Irak El Kaidesi olarak bilinen gruplar Şam rejimi ile koordineli hareket ederek bölgedeki muhalif grupları zayıflatmıştı. Bağdat ve Tahran'ın Beşar Esad'a desteği de biliniyor.

Türkiye