Türkiye’nin 3. büyük turizm fuarı Van’da açılıyor

Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 11. kez kapılarını açıyor. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Yedi bölge, 81 ilden gelen renklerin ve tatların buluşmasını, tarih doğa ve kültürlerin

VAN 29.09.2021 10:21:02 0
Türkiye’nin 3. büyük turizm fuarı Van’da açılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye’nin 3. büyük turizm fuarı olarak değerlendirilen 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 30 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

4 ÜLKEDEN FİRMALAR GELİYOR

İran başta olmak üzere Azerbaycan, Irak ve Gürcistan’dan sektör temsilcilerinin katılacağı fuara Türkiye’nin 81 ilinden gelen firmaların aracılığıyla yerel ürünler fuarda yer alacak.  

ORTADOĞU VE TÜRKİYE SEKTÖRLERİNİ BULUŞTURMA ÇABASI

Fuarla ilgili açıklama yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Ortadoğu sektör temsilcileri ile Türkiye’deki sektör temsilcilerini bir araya getirmek istediklerini belirterek, “Ülkemiz genelindeki turizm sektöründe iştigal edenleri, Ortadoğu ülkelerinin sektör temsilcileri ve ülkemizdeki sektör temsilcileri ile bir araya getirerek yeni iş fırsatları ve turizm destinasyonları oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

TATLARIN BULUŞMASI

Fuarda 81 ilden gelen tatların buluşacağını ifade eden Güler, şunları kaydetti:
“Yedi bölge 81 ilden gelen renklerin ve tatların buluşmasını, tarih doğa ve kültürlerin gölgesinde bir araya getirmenin tekrar mutluluğunu yaşıyoruz. Bu görsel şölenimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Fuar boyunca etkinliklerimiz ve ayrıca ücretsiz servisimiz halkımızın hizmetinde olacaktır.”

2020’DE YAPILMADI 

Fuar 2020 yılında ise pandemi kısıtlamaları nedeniyle yapılmadı. 
Ajansa Asya Fuarcılık’tan yapılan açıklamaya göre, 2019 yılında düzenlenen fuara Türkiye’den 35 il ve İran, Irak ile Ermenistan’dan 51 bin 835 yerli, 5 bin profesyonel yabancı turizmci katılmıştı.  
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi