Türkiye’nin 3. büyük fuarı Van’da açıldı

Türkiye’nin 3. büyük turizm fuarı olarak değerlendirilen 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

VAN 30.09.2021 21:01:35 0
Türkiye’nin 3. büyük fuarı Van’da açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bazı ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Irak’tan turizm acenteleri yetkilileri katıldı.

FUARA DAİR

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, açılışta yaptığı konuşmada fuara ilişkin bilgi verdi.
Güler, “Fuarımız Türkiye’nin üçüncü büyük fuarı. Bölgemiz için çok büyük bir öneme haiz. 67 standımız var, yurtdışından 15 standımız var. Türkiye genelinde 6 ilimizin katılımı söz konusu. Fuar süresince çok keyifli görüşmeler yaptıracağız. Sayın bakanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisini burada görmek hem sektöre hem bizlere büyük bir moral olacaktır. Hepiniz hoş geldiniz, teşekkür ediyorum.” dedi. 

VEKİLLERDEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

AK parti Milletvekili İrfan Kartal, yaptığı konuşmada, “Sayın Bakanımıza Van’a olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Van’ımız çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehirdir. Van turizmi hakkında hazırladığım dosyayı sayın Bakanımıza takdim edeceğim.” diye kaydetti.
Milletvekili Osman Nuri Gülaçar da, “Van aslında bir turizm cenneti. Benim gençliğimde burada ciddi anlamda Avrupalı turistler vardı. Kültür bakanımız Van’ı turizm noktasında daha fazla çeşitlendirme noktasında bize daha fazla katkı sunacaklarını ifade etmişlerdi. Bu konuda sayın bakanımız hanımefendinin ciddi katkıları olmuştur. Umarım pandemi sonrasında bu güzel adımlar atılacaktır” şeklinde konuştu.

BAKAN YARDIMCISI YAVUZ'A VAN’IN TURİZM SORUNLARI AKTARILDI

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, fuara katılan Bakan yardımcısı Yavuz’a teşekkür ederek şunları söyledi:
“Bu fuar merkezi Van’da yapılırken, Van’da tutar mı diye tartışılmış. Ama bu pandemi süreci olmasaydı belki Türkiye’nin en çok fuar düzenlenen illerinden biri olacaktı. Fuarın gelişmesinde Asya Fuarcılığın ciddi bir katkısı oldu. Artık kent merkezinde çadırlarda fuarlara müsaade etmiyoruz. Bir teşekkürüm de sayın bakanımıza, bu yıl içinde üç defa Van’a geldi. O nedenle biz kendisini bu anlamda Vanlı kabul ediyoruz. Van adına, şahsım adına teşekkür ediyorum. Ve bugün de çok yoğun bir programı olmasına rağmen sadece bu fuar için Van’a geldi. Tekrar teşekkür ediyoruz. Ve size havale ettiğimiz kültür turizm ile ilgili sorunlarımızın çözüleceğine eminiz. Fuarın da kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu pandemi sürecinin de bir an önce geri kalması için aşı olmamız gerekiyor. Vaka sayısında en iyi illerden biriyiz, ama aşı konusunda maalesef istediğimiz düzeyde değiliz. Bu fuar vesilesiyle bütün hemşerilerimizi aşı olmaya davet ediyorum.”

“BÖLGENİN EN ÖNEMLİ FUARI”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise, fuarın bölgenin en önemli fuarı olduğunu söyledi.
Ortadoğu’ya açılmak isteyen sektörün önünü açan bir fuar olduğunu ifade eden Yavuz, şunları söyledi:
“Pandemiyle birlikte turizm ve seyahat sektörü büyük kayıplar yaşadı. Süreçten en az etkilenerek bu dönemde devam eden turizm hareketliliğinden biz Türkiye olarak payımızı almak ve rakiplerimizin önüne geçmek, turizmde ülke konumunu güçlendirmek için pek çok uygulamayı bu zor dönemde de başardık. Başlattığımız uluslararası tanıtım faaliyetleri bakımından daha az bir daralmayla bu dönemi atlattık. Pandemi döneminde dahi ülkemize gelen ziyaretçi sayısı yaklaşık 16 milyon olarak gerçekleşti. Ülkemizde ve dünyada aşılanmanın da hızlanmasıyla birlikte fuarların yeniden başlayacağını öngörmüştük. Bugün de bölgemizin en önemli turizm fuarında bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fuar Ortadoğu’ya açılmak isteyen paydaşlarımız için önemli bir fuardır. Fuara katılan komşu ülkeler bizleri fazlasıyla memnun etti ve bölgede turizm sektörünün geleceği için umut verdi. İl tanıtım çalışmaları başlattık. Bu kapsamda Van da bu il çalışmaları içinde yerini alıyor. 36 ilde şu anda çalışma başladı, ne mutlu ki Van da bu 36 ilin içinde. Bölgemizde, Van’da bulunan doğal, kültürel ve tarihi değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Önümüzdeki 4 gün burada göstereceğiniz çaba ve vereceğiniz emek gerçekten çok kıymetli. Bu organizasyona destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyor, bereketli bol kazançlar diliyorum.”
Yapılan konuşmalar ardından kurdele kesildi ve fuardaki stantlar gezildi.
Fuar 3 Ekim tarihine kadar açık olacak.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi