Türkiye'de yeni bir sayfa açılıyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) 22. Guvernörler Kurulu'nun yıllık toplantısında konuşan Erdoğan çözüm süreciyle terörün sonlandırılması için önemli bir adım attıklarını belirterek, 'Türkiye'de tartışmasız yeni bir sayf

VAN 10.05.2013 16:51:27 0
Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00

TÜRKİYE’DE YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) 22. Guvernörler Kurulu'nun yıllık toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, çözüm süreciyle terörün sonlandırılması, şiddetin sona ermesi, demokratik siyasetin güçlenmesi, ileri demokrasi için önemli bir adım attıklarını ve sonuçları almaya başladıklarını belirterek, "Terörün sona ermesiyle birlikte Türkiye'de tartışmasız yeni bir sayfa açılıyor. Bu sayfa, sadece Türkiye'nin iç siyasetini, içerideki değişimi değil, bölgenin de istikrarını, güvenliğini, ekonomik kalkınmasını çok yakından ilgilendiriyor" dedi.

TÜRKİYE TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASINDA

Süreç 4 aydır etkisini gösterdiği halde bölgede ekonomik ve sosyal anlamda çok önemli bir değişim gözlendiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye tarihi bir dönüm noktasını geçerken, yeni bir sayfa açarken, umut dolu bir geleceğe yelken açarken, tüm dost ve kardeş ülkelerin de bu sürece katkı sağlamalarını istiyoruz" diye konuştu.

BÖLGE HALKINI DOĞRU ANLAMALIYIZ

Erdoğan, bazı olumsuzluklara odaklanarak, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'in geleceğine ilişkin karamsar bir bakış açısı sunmanın yanlış olacağını ifade ederek, "Bu hataya düşmemeli, bölge halklarının ne istediğini doğru anlamalıyız" dedi.

Uluslararası toplumun, mali krizlerin önlenmesi ve beraberinde siyasi krizlerin ortaya çıkmaması için sorumluluk alması ve bölge hükümetlerine azami desteği sağlaması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'nin güvenlik, huzur ve istikrarının, bunun yanında Avrupa'nın güvenlik, huzur ve istikrarının, tüm bölgenin durumu ile birebir paralel olduğunun da bilindiğini ve görüldüğünü söyledi.


Türkiye'de yeni bir sayfa açılıyor