Türkiye’de paralel değişiklikler oluyor

Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelere (KOBİ) yönelik “Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı' teklif çağrı toplantısı yapıldı.

VAN 31.12.2013 12:06:59 0
Türkiye’de paralel değişiklikler oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bir otelde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı’nın önceki yıllarda yapılan mali destek programlarından farklı olduğunu belirtti. Daha nitelikli ve daha stratejik yatırımın bölgeye kazandırılması için hibe üst sınırını 2 milyon liraya kadar çıkardıklarını ifade eden Demirci, “Hibe desteğimizin alt sınırı 200 bin lira olarak kaldı. Üst sınırda ise 2 milyon TL tutarında hibe vereceğimiz projeler olacaktır. Hatta 8-10 milyonluk projeler de bekliyoruz. Böylece bu mali destek programında, iş finansla birlikte yaklaşık 60 milyonluk bir yatırımın bölgeye kazandırılacağını bekliyoruz” dedi

 

Toplantının sadece mali destek programı olmadığının altını çizen Demirci, “Bu toplantı aynı zamanda bir bölge tanıtım programıdır. Biz bunun duyurusunu bugün itibariyle Van’da yaptık. Diğer illerimizde de bilgilendirme toplantılarımız bugüne kadar olduğu gibi devam edecektir. Toplantının ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Toplantıya katılan Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, küreselleşme ile birlikte dünyada kamu yönetiminin de yerinin değiştiğini belirterek, “Daha önce kamu yönetimi, belirli ve sınırlı alanlarda kendisini sorumlu hissederken, artık sorumluluk alanları da hızla farklılaşmaya hatta genişlemeye başladı. Türkiye’de de buna paralel değişiklikler oluyor” dedi. 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Van’ın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde üretimin farklılaşacağını dile getiren Vali Doğan, “Türkiye’deki gelişim öyle bir noktadaki çok yakında geri kalan 51 ilimizde de benzer bir gelişmenin yaşanacağını düşünüyorum. Kamu yönetimi bundan sonra daha çok kendi işine odaklanacak ve özellikle kendi işinin dünya ölçekli nasıl yürütülmesi gerektiğini araştıracaktır” ifadelerini kullandı.