Türkiye, Suriye'de Terör Örgütlerine Destek mi Verdi?

​​​​​​​Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas'a göre evet, Türkiye Suriye'de 'Muhalif Gruplar' diye terör örgütlerine destek vermiş!

VAN 3.01.2018 09:40:19 0
Türkiye, Suriye
Tarih: 01.01.0001 00:00
 


Hükümet medyasında adillik, dürüstlük, “eğriye eğri doğruya doğru deme” gibi lükslere! Zinhar yer verilmemesi; yapılan haberler, yazılan yazılar ve bu hususlarda ısrar eden isimlerle yollarının ayrılması örneklerinde olduğu gibi adeta hükümet medyası içindeki kuruluşların yayın ilkelerinden biri haline gelmiş vaziyette. Artık bu neviden bir olayla karşılaştığımızda vaka-ı adiyeden addedip geçiyoruz.

Ancak vaka-ı adiye haline gelmiş bir başka şey şu ki hükümet medyasında yazan bazı isimler tarafından “Suriye meselesi”nde hükümetin, ya da daha doğru bir ifadeyle cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izlediği politikanın yanlış olduğu, bu politikadan dönülmesi ve Esed’le masaya oturulması gerektiği tezinin ısrarla ve ısrarla işlenmesi… Denilebilir ki Erdoğan’a -doğrudan onun ismine vermeyerek de olsa- tek karşı çıkabildikleri mesele “Suriye meselesi”.

Bu vasatta daha önce “Beşşar Esad'ın kalması veya gitmesi Türkiye'nin değil, bahtsız Suriye halkının meselesidir." diyen Mehmet Barlas “Suriye’de yanlış yaptık/yapıyoruz” yaygarasında el yükselterek işi “Suriye'de "Muhalif gruplar" diye terör örgütlerine verdiğimiz destek…” noktasına vardırmış.

Tam burada “Suriye’deki terör örgütleri kimlermiş?” “Türkiye, Suriye’de ‘muhalif gruplar’ diye hangi terör örgütlerine destek vermiş?” gibi söylenilen sözde mantık, tutarlılık, hakikat ölçülerine uygunluk arayan birisinin ilk aklına gelecek soruları sormak mümkün ancak birisinin kalkıp uzunca bir süre iktidarı köşeye sıkıştırmak için yurt içinde ve dışında en çok işlenen tezlerden birini o iktidarın medyasında hem de başyazı kısmında dile getirdiği bir vasatta hangi mantık, hangi tutarlılık aranacak!

Zalim Esed rejimine karşı Suriye’deki direniş gruplarına verilen destekten geçmiş dönemde yapılan terör örgütlerine destek verme hatası olarak bahseden Mehmet Barlas’a ufak bir hatırlatmada bulunmakta fayda var: “Savaş suçları ve insanlığa karşı işlenmiş suçlarda” zaman aşımı bulunmuyor, yarın öbür gün Mehmet Barlas’ın bu beyanı ciddiye alınsa “biz” diyerek sahiplendiği “terör örgütlerine destek veren”iktidarın “geçmiş zaman, yaptık bir hata” demesi yeterli olmaz!

Mehmet Barlas’ın yazısının ilgili kısmı:

Aynı hata

İran halkının mutsuzluğunu yine bu halk değerlendirecektir. Eğer rejim sağlam değilse, halka rağmen ayakta kalamaz. Ancak buna asla ABD karar veremez. Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye'de "Muhalif gruplar" diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım. ABD hem BM ilkelerini ayaklar altına alırken, hem de bu kurumun faaliyetlerini boykot ederek iyice etkisiz hale getirirken, biz bu çizgiye asla girmeyelim.

HAKSÖZ HABER