Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nden Tuşba Kent Konseyi’ne ziyaret

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Nuray Akçasoy ile birlik üyesi 5 ilin Kent Konseyi Başkanları, Van Tuşba Kent Konseyi’ne ziyarette bulundu.

VAN 3.11.2018 17:37:51 0
Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nden Tuşba Kent Konseyi’ne ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Tuşba Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Menaf Turan, “Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve üyeleri, bizlere bir süreden beridir planladıkları bir ziyaret gerçekleştirdiler.” dedi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Nuray Akçasoy da, “Biz Tuşba Kent Konseyi’nin kurulma aşamasında bilgi sahibi olduk, nasıl destek verebileceğimizi Menaf beye söyledik. Kendisine kolaylıklar diliyorum, başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, “Bugün bizi burada ziyarete gelen sayın başkanımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte bölgesel toplantılarımızdan birini de Van’da yapacağız.” diye konuştu. 
Ziyaretle ilgili olarak Bakhelebak Kahvaltı Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. 
Toplantıya, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Nuray Akçasoy, Yalova, Gaziantep, Adana ve Eskişehir Kent Konseyi başkanları ile Tuşba Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Menaf Turan ve Tuşba Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. 

 

PLANLI ZİYARET
Yapılan kahvaltı ardından ziyaretle ilgili açıklama yapan Tuşba Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Menaf Turan, ziyaretin önceden planlandığını belirterek, şunları söyledi:
“Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve üyeleri, bizlere bir süreden beridir planladıkları bir ziyaret gerçekleştirdiler. O vesileyle buradayız. Van kahvaltısının marka değerinin daha iyi anlaşılması için toplantımızı bilerek burada yaptık. Konsey üyeliği başvurumuzu çok hızlı bir şekilde değerlendirip kabul ettiler. Ve bizi desteklemek üzere bugün buradalar. Dün de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik birlikte, programlara katıldık, bize çok ön açıcı önerilerde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” 

 

“DESTEĞE HAZIRIZ”
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Nuray Akçasoy da, Tuşba Kent Konseyi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Birliğin yapısına ve çalışma şemasına ilişkin bilgiler de paylaşan Akçasoy, şöyle konuştu: 
“Dünden bu yana Van’da olmaktan son derece hoşnut kaldık. İyi ki Van’a gelmişiz. Bizler Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak, burada iki arkadaşımızın eksiğiyle beraber karşınızda bulunuyoruz. Birliğin yapısıyla ilgili olarak da, birincisi; siyasi yapı ya da siyasi görüş ayrılığı bizim için asla sorun değil. Her görüşten arkadaşlardan oluşmuş bir birliğimiz var. İkincisi de, bu birlikte başkanlıklar bir yıl sürüyor. Birliğin yapısı da böyle... Biz Tuşba Kent Konseyi’nin kurulma aşamasında bilgi sahibi olduk, nasıl destek verebileceğimizi Menaf beye söyledik. Kendisine kolaylıklar diliyorum, başarılar diliyorum. Şimdi yavaş yavaş aktiviteleri gerçekleştireceksiniz. Biz bunların Türkiye’de yayılmasını sağlayacağız. Size gerekli hukuki ya da teknik desteklerde yanınızda olacağız. Bizim görevimiz bu. Biz sadece size teşekkür etmek üzere buradayız.”

 

“İNŞALLAH BÖLGE TOPLANTISINI VAN’DA YAPACAĞIZ”
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kent konseylerinin kent yönetimindeki önemine değinen Özgökçe, şunları kaydetti: 
“Belediye başkanları 5 yıllığına seçilirken en kısa sürede yapacaklarını ancak kentlilerle birlikte yapabilir, kendi meclisi ile de yapabilir ama bu çok dar kalır. Sadece bir kişinin, sadece bir başkanın değil, her kesimin istişaresi ile arz ve talepleri sürekli değerlendirilirse, daha başarılı olacağız. Tuşba Kent Konseyi’ni de bu amaçla çok demokratik bir ortamda kurduk. Huzurunuzda Menaf beye teşekkür ediyorum, profesörlüğü de geldi. Ama en fazla kent konseyi çalışmalarıyla ilgileniyor. Bugün bizi burada ziyarete gelen sayın başkanımıza ve tüm üyelerimize ben teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte bölgesel toplantılarımızdan birini de Van’da yapacağız.”

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi