Türkiye-İran tren seferleri iptal edildi

Türkiye-İran sınır kapılarında herhangi bir kapanma olmazken, iki ülke arasındaki tren seferleri güvenlik gerekçesiyle durduruldu.

VAN 4.08.2015 20:32:13 0
 Türkiye-İran tren seferleri iptal edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Türkiye-İran arasında yapılan tren seferlerinin güvelik gerekçesiyle durdurulduğu bildirildi.

İlke Haber Ajansı’nın Kapıköy Gümrük Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgilere göre, Türkiye-İran Van sınır bölgesinde herhangi kapanmanın söz konusu olmadığı ancak Ankara-İran arasında yapılan tren seferlerinin son günlerde yapılan mayınlı saldırılardan dolayı durdurulduğu bildirildi.

Kapıköy Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, İran'ınVan Özalp ve Ağrı Doğubeyazıt'taki sınırlarında kapalı olan bir yerin olmadığını belirtilerek, “Şu an itibarıyla bu civarda kapalı olan bir nokta bulunmamaktadır sadece tren seferleri iptal edilmiştir.” açıklamasında bulundu.

İran Emniyet Genel Müdürü Tuğgeneral Hüseyin Aştari, Türkiye’de iki haftadır yaşanan saldırılar nedeniyle Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin (SNSC) kararıyla kuzeybatı sınırının geçici olarak kapatıldığını açıklamıştı. Ancak Türkiye ile İran arasında Hakkâri Yüksekova, Van Özalp ve Ağrı Doğubeyazıt'taki sınırların kapatılıp kapatılmadığı noktasında bir bilgi verilmemişti.