Türkiye geneli hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

VAN 2.08.2017 16:50:32 0
Türkiye geneli hava durumu nasıl olacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile zamanla iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize'nin iç kesimleri, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçeleri ve Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava

Marmara, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege, az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz, az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu, az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz, az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz, parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize'nin iç kesimleri ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu, az bulutlu ve açık, zamanla doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzeydoğusu, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı şehirlerde hava durumu

Bursa, parçalı ve az bulutlu, 34

İstanbul, parçalı ve az bulutlu, 32

Denizli, az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, 39

İzmir, az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, 36

Adana, parçalı ve az bulutlu, 37

Antalya, az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri parçalı bulutlu, 37

Ankara, parçalı ve az bulutlu, 35

Eskişehir, az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, 37

Elazığ, az bulutlu ve açık, 41

Erzurum az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 35

Adıyaman, az bulutlu ve açık, 43

Diyarbakır, az bulutlu ve açık, 44

Gaziantep, az bulutlu ve açık, 42

Van , az bulutlu ve açık, 27

 

Denizlerde hava

Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz, parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Marmara, parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Ege, az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa); akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

Akdeniz, az bulutlu ve açık, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4, Doğu Akdeniz ile öğle saatlerinde Batı Akdeniz'de 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, doğusu ile öğle saatlerinde batısında 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi.

Van Gölü, parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50 m, Görüş: İyi.