Türkiye düşerse, İslâm dünyasının umutları suya düşer!

Yusuf Kaplan

VAN 15.06.2014 11:01:05 0
Türkiye düşerse, İslâm dünyasının umutları suya düşer!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cuma günkü yazıda, 'IŞİD diye bir 'şey' yok, İngiltere diye sinsi bir güç var' dedim diye 'komplo teorisyeni' damgası yedim!

Oysa, komplocular da, komplo karşıtları da insanları aptal yerine koyan ahmaklardır sadece.

SÖMÜRGECİLER VE KUKLALARI

Dünya, 500 yıldır Batılılar tarafından önce silahla fiilen işgal edildi, sonra kültürel ve medyatik olarak zihnen kontrol altına alındı: Batılılara her bakımdan bağımlı kılındı.

Cins adam Paul Feyerabend, bu yakıcı gerçeği özlü bir şekilde şöyle dile getirmişti: 'Batı uygarlığı dünya üzerindeki hâkimiyetini iki şeye borçlu: Silah ve reklam.'

Bugün İslâm dünyası, bağımsız değil ve sömürgeciler tarafından çizilen sınırlarla ve sorunlarla kıskaca alınmış durumda.

Batılılar, bölge üzerindeki hâkimiyetlerini, kendilerinin kurdukları kukla rejimlerle ve diktatörlerle sürdürüyorlar!

O yüzden bugün, bölgeyi istedikleri gibi kaşıyacak ve karıştıracak adımları atabilecek bir hegemonya kurmuş durumdalar Ortadoğu'da. Genelde, Batılı emperyalist güçler, özelde, İngilizler.

Bu nedenle, bölgeyi istedikleri şekilde karıştırabiliyorlar. Bölgedeki mezhep, etnisite, aşiret farklılıklarını istedikleri zaman, istedikleri şekilde kaşıyıp kışkırtabiliyorlar ve bölgeyi yangın yerine dönüştürebiliyorlar.

Sömürgecilere 'dur!' diyebilecek bölgenin iki kadim gücünden Mısır, sonunda Suudi finansörlüğünde, Selefilerin maşalığıyla ve İngilizlerin dalavereleriyle düşürüldü.

Aynı şeyi Türkiye'ye yapmayı başaramadılar. Türkiye, içerideki ve dışarıdaki bu şer güçlerin ve şebeklerinin oyunlarını sürekli olarak deşifre ediyor ve püskürtüyor!

O yüzden Türkiye'nin etrafı ateş çemberiyle sarılıyor!

ASIL HEDEF: TÜRKİYE

Eğer Türkiye de düşerse, İslâm dünyasının bağımsızlık umutları suya düşer!

Batılılar, bu yakıcı gerçeği çok iyi gördükleri için, Türkiye'nin etrafını ateş çemberine aldılar!

Suriye'nin ve Irak'ın karıştırılması ve İran'ın bu iki ülkede önünün açılması da, Türkiye'yi durdurmayı amaçlıyor.

Küresel sistemin lordları, bölgenin kaderinin Türkiye tarafından şekillendirilmemesi için her yolu deniyorlar!

Irak ve Suriye'de IŞİD kuklası kullanılarak Sünni-Şii çatılmasının tohumlarının ekilmesi, Türkiye'nin gelişinin durdurulmasını amaçlıyor!

Asıl hedef Türkiye'dir.

ASIL HEDEF

NEDEN TÜRKİYE?

Asıl hedef neden Türkiye'dir peki?

İki nedenle. Birincisi, kısa ve orta vadede, Türkiye, bölge ülkeleri arasında küresel sistemin oyunlarını püskürtebilecek tek ülke olduğu için.

İkincisi ise, uzun vadede, Selçukluların 500 yılda kurdukları, Osmanlıların 500 yıllık mücadeleyle korudukları, Ehl-i Sünnet omurganın çökertilmesine izin vermeyecek tek ülke Türkiye olduğu için.

Türkiye, NATO'ya girerek Batı'nın Türkiye'yi paçavraya dönüştürme oyunlarını püskürtecek bir zekâya sahip olduğunu gösterdiği için, Batılılar, Türkiye'yi doğrudan vuramıyorlar, dolaylı olarak vurmanın yollarını bulmaya çalışıyorlar!

Türkiye, Batı ittifakının üyesi olarak, Batılıların Osmanlı gibi Türkiye'yi de yok etme girişimlerinin önüne zekice bir set çekti! Batılıların -Mısır'da, Pakistan'da, Irak'ta, Afganistan'da olduğu gibi, Türkiye'ye doğrudan vurabilmeleri neredeyse imkânsızlaştı!

İRAN'IN ÖNÜ NEDEN AÇILIYOR, TÜRKİYE'NİN ETRAFI NEDEN ATEŞ ÇEMBERİYLE KUŞATILIYOR?

Unutmayalım: Pakistan'ın gücü paramparça edildi! Afganistan, işgal edildi! Irak, işgal edildi! Mısır, düşürüldü! Suriye, cehenneme çevrildi!

Bütün bunların hepsi, Türkiye'nin uzun vadede, bölgeye çeki düzen verme girişimlerinin önüne set çekmek için gerçekleştirildi!

Türkiye'nin etrafı ateş çemberine dönüştürüldü!

Bu arada, 1989'dan yani Soğuk Savaş'ın sona erdirilmesinden 10 yıl öncesinde İran'da İslâm devrimi yapılmasına göz yumuldu! Ardından, İran'ın önü, Irak'ta, Suriye'de, Filistin-Lübnan bölgesinde, Körfez şeridinde, Yemen'de inanılmaz bir şekilde açıldı! Gelinen noktada, İran, 5+1 ülkeleriyle özel stratejik anlaşmalarla bölgeye derinlemesine yerleştirilecek bir sürece girdirildi!

İran'ın önü küresel sistem tarafından inanılmaz bir şekilde açılırken, Türkiye'nin etrafı neden ateş çemberiyle sarılıyor, neden düşünmüyoruz acaba?

IŞİD, Sünnî-Şiî çatışmasının, lokal bir çatışma olmaktan çıkarılıp bölgesel bir çatışmaya dönüştürülmesinin taşeronluğunu yapıyor! IŞİD'in arkasında İngilizler var!

IŞİD, önce Şiilere saldırtılacak; ardından İran, IŞİD üzerine salınacak ve İran'ın, Türkiye'nin güneyinde kontrolü kesinkes eline alması sağlanmış olacak!

Böylelikle bin yıllık zorlu bir mücadeleyle kurulan Ehl-i Sünnet omurga çökertilecek ve İslâm dünyası tam ortadan ikiye bölünerek, tarihe çıkması önlenecek!

Yeni Şafak