Türkiye Cumhuriyeti Takıyye Cumhuriyeti!

Lütfü Oflaz ile Sohbet...

VAN 9.02.2013 13:50:24 0
Türkiye Cumhuriyeti Takıyye Cumhuriyeti!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Lütfü Bey; CHP milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Türkler ile Kürtler eşit olamaz” demesinden sonra BDP milletvekili Sırrı Sakık’ın da “Kafkaslardan, Balkanlardan gelenler; 1071’den sonra bu topraklara gelenler; siz gelmeden önce biz bu topraklarda vardık; bu toprakların sahibi siz değilsiniz” demesi yeni bir tartışma başlattı. Bu konudaki düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?
 
Birgül Ayman Güler’in bu sözleri Türkçü, Sırrı Sakık’ın bu sözleri de Kürtçü kafanın ürünüdür. Her iki kafa yapısı da bölücüdür. Bilinmelidir ki hiçbir milliyet bu toprakların tek başına sahibi değildir. Bakiyesi olduğumuz Osmanlı İmparatorluğu’nda farklı dinlere, farklı milliyetlere sahip olanların yaşadığı bilinmektedir. Bırakın Osmanlı İmparatorluğu dönemini, tarihin her döneminde bu toprakların farklı uygarlıkları barındırdığı bilinmektedir. Tarihi gerçekler buyken hiçbir milliyet kendisini bu toprakların sahibi, diğer milliyetleri de hizmetçisi gibi görmemelidir. Ne var ki bu tarihi gerçeklere rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı ve Adliye Vekili Mahmut Esat Bozkurt, “Türk bu ülkenin efendisi ve sahibidir. Türk olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; o da hizmetçiliktir, köleliktir” diyerek Kemalistlerin görüşünü dile getirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda bu toprakları emperyalistlerin işgalinden kurtarmak için farklı milliyetlerden, farklı anlayışlardan olanlar birlikte savaşmışlar, ancak Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından Mustafa Kemalciler kendilerini bu ülkenin sahibi, efendisi olarak görmüşlerdir.  Mustafa Kemalciler, örneğin İslamcılara, Kürtlere,  sosyalistlere  “Kurtuluş Savaşını birlikte kazanalım, geleceğimizi birlikte kuralım” demelerine rağmen bu sözlerini tutmamışlardır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından  ülkenin geleceği konusunda onları dışlamışlardır. Kısacası Mustafa Kemalciler, kendilerinin dışındakileri kandırmışlar, takıyye yapmışlardır. Bir bakıma Türkiye Cumhuriyeti Takıyye Cumhuriyeti’dir! Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından Mustafa Kemalciler, “Biz nasıl bir devlet istiyorsak, devlet öyle olacak; biz nasıl bir toplum istiyorsak, toplum öyle olacak” dayatmasını içeren bir anlayışla hareket etmişlerdir. Türk olmayanları zorla Türkleştirmek, Kemalist olmayanları zorla Kemalistleştirmek istemişlerdir. Bilelim ki Türk olmayanları zorla Türkleştirmek, Kemalist olmayanları zorla Kemalistleştirmek isteyen bu dayatmacı anlayışı tamamen bitiren yeni bir anayasa yapılmadıkça, ülke de huzura ermeyecektir.           
        
ÇİRKİN AMERİKALI GÜZEL AMERİKALI OLDU!
 
ABD’nin İran’a saldırı hazırlığı yaptığı, bu saldırıda Türkiye’deki İncirlik Üssü’nün başı çekeceği ve şimdilerde ülkemize yerleştirilen Patriotların da İncirlik Üssü gibi ABD üslerini korumak amacıyla yerleştirildiği şeklinde görüşler var. Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Patriotların İncirlik Üssü’nün güvenliği için ülkemize yerleştirileceğini ilk önce Saadet Partisi sözcüleri dile getirdi. Nitekim Patriotların bir bölümü de İncirlik Üssü’ne yerleştirildi. Malumunuz ülkemizdeki İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları Irak’ın üzerine tonlarca bomba yağdırmış ve yüz binlerce Müslümanı katletmişti. Şimdi ise yine bir Müslüman ülke olan İran’dır ABD’nin hedefi. Ancak askeri uzmanlara göre İran Irak gibi kolay lokma değildir. ABD’nin ve kan kardeşi İsrail’in saldırısına aynı şekilde karşılık verebilir. İran’a saldırıda ülkemizdeki İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları başı çekeceği için, ülkemiz de hedeftir. Maalesef ülkemize İncirlik Üssü gibi ABD üslerinden sonra ABD’nin füze kalkanının, Patriotlarının da yerleştirilmesiyle ülkemiz hedef tahtası haline gelmiştir. Ülkemize yerleştirilen füze kalkanıyla, Patriotlarla birlikte başta ABD askerleri olmak üzere NATO askerleri de ülkemize yerleşiyor. Adeta ABD İran’a karşı üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’yi bir uçak gemisi gibi kullanıyor! Peki ABD’si, NATO’su Türkiye topraklarını kullanıp Müslüman komşumuz İran’a saldırı hazırlığı yaparken, ülkemizin Müslümanları ne yapıyor? Müslümanlar niye bu durumu protesto eden dev gösteriler yapmıyor? Yoksa eskiden sıkı bir ABD, NATO karşıtı olan Müslümanlarımız, şimdi ABD, NATO yandaşı mı oldu? ABD’ye, NATO’ya düşman gözüyle değil de dost gözüyle bakar mı oldu? Nitekim Başbakan Erdoğan ne dedi? “AK Parti iktidarı Müslümanları ılımlılaştırdı, yumuşattı, törpüledi, ehlileştirdi” dedi. İşte Müslüman komşumuz İran’a saldırı hazırlığı yapan ABD’si, NATO’su füze kalkanıyla, Patriotlarıyla, askerleriyle Türkiye’de. Peki Türkiye’nin Müslümanları nerede? Ne yazık ki bu olup bitenlere karşı Türkiye’deki Müslümanların sesi çıkmaz oldu. Yoksa dün Müslümanlarımızın gözündeki çirkin Amerikalı, bugün güzel Amerikalı mı oldu?!