Türkiye bu kavgayı daha fazla sürdürmemeli.

Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak;

VAN 5.08.2015 11:32:22 0
Türkiye bu kavgayı daha fazla sürdürmemeli.
Tarih: 01.01.0001 00:00
  

Türkiye otuz yıl boyunca resmen ilân edilmemiş bir iç savaş yaşamaktadır ve pek çok etnik ırka mensup ailelerevlatlarını acımasız bir kavgada kaybetmektedir. Bu anlamsız çatışma Türkiye’yi içten içe yiyip bitiriyor. Tüm toplumun huzuru ve refahı için sarf edilmesi gereken insan gücümüz ve maddî varlıklarımız, sadece yenilenin değil yenenin de kaybedeceği, aslında hiçbir tarafın tam manasıyla kazançlı çıkmayacağı bir çatışmada harcanıyor. Ama kazançlı çıkanlar kesinlikle silahları satanlarve kavganın devam etmesini isteyen ülkelerdir.

Türkiye bu kavgayı daha fazla sürdürmemeli. Ülkenin her bireyi ve her kesimi bu sorundan kurtulmak için elini taşın altına koymalı. Evrensel insan haklarının ve demokrasinin temel ilkelerinin rehberliğinde acilen bir çözüme ulaşmak için harekete geçmeli. Artık kaybedecek zamanımız yok. Ölüme gönderecek insanımız yok. 

Son otuz yıldır ilk defa barışa-çözüme çok yakındık. Taraflar şimdiye kadarki en kuvvetli çözüm-barış arzusunu ve iradesini sergiliyordu. Süreç zaman zaman boy gösteren provokasyonlara, sabotajlara, hatalara rağmen ilerliyordu. Bizler Van-SDİ olarak bu sürecin sekteye uğratılmasına kayıtsız kalamayız. Aktörleri kimler olursa olsun barış çabalarından desteğimizi esirgeyemeyiz. Tarihî, insanî, ahlâkî sorumluluklarımızdan kaçamayız. Barış-çözüm süreci başarıya ulaşmadan bu ülkenin ileriye doğru yürüyebileceğini hayal edemeyiz.

Bütün vatandaşlarımızın huzurunun, yaşama haklarının ve güvenliklerinin teminat altına alınması için devletin ilgili birimlerinin azami gayret ve hassasiyet göstermelerini istiyoruz.

Acılarımızı ve yasımızı birlikte yaşama irademize zarar verici beyan ve yaklaşımlardan kaçınılmasını bekliyor, milletimizin birlik ve kardeşlik kararlılığının siyasi kulvarda da hakim olması gerektiğine inanıyoruz.

Milletimizi, siyasi partileri, siyasi liderleri, sivil toplum örgütlerini, sermaye ve medya kuruluşlarını, basireti hakim kılmaya, ferasetli davranmaya, akl-ı selim ve ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz.

Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak;

Bölgemizde yaşanan olaylara karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulümden   arındırılması için dün olduğu gibi bugün de yarın da sorumluluk almaya hazırız.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

 

 

Van Sivil Topıum Dayanışma İnsiyatifi  (Van-SDİ)