Türk Kızılay Erciş Şubesi Minik Öğrencileri Unutmadı

Van'ın Erciş ilçesinde, Türk Kızılay Erciş Şubesi tarafından ilkokul birinci sınıf öğrencilerine diş fırçası, macun ve el sabunu dağıtıldı.

VAN 9.10.2012 11:49:34 0
Türk Kızılay Erciş Şubesi Minik Öğrencileri Unutmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş ilçesinde, Türk KızılayErciş Şubesi tarafından ilkokul birinci sınıf öğrencilerine diş fırçası, macun ve el sabunu dağıtıldı.

Türk KızılayErciş Şubesi tarafından okullara dağıtılan diş fırçası, macun ile el sabununun ilçe merkezinde bulunan 5 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine teslim edildiğini belirten Şube Başkanı Aydın Bayraktar, amaçlarının öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlatmak olduğunu söyledi. İlçe merkezinde bulunan Tenzile Ana İlkokulu'nda bulunan birinci sınıf öğrencilerini ziyaret eden Bayraktar, geçen yılki depremin ardından Kızılay olarak vatandaşlara çok sayıda hijyen setleri dağıttıklarını söyledi. Bu yıl okula yeni başlayan öğrencileri de unutmadıklarını anlatan Bayraktar, "Bu yavrularımız okulla ilk kez tanıştılar. Burada amacımız minik öğrencilerimize Türk Kızılay'ı olarak ağız ve diş sağlığının önemini aşılamaktır. Bu çocuklarımız okul içerisindeki alışkanlıklarla pekişsinler diye Kızılay olarak bu konuda üncülük yapıyoruz. Kızılay Genel Merkezi'nin yönlendirmesiyle bu çalışmayı Erciş'te 5 bin civarındaki birinci sınıf öğrencilerine uygulayacağız. Ayrıca, okullarımıza ilerde tuvaletlerde kullanılmak üzere sıvı sabun ile jel dağıtacağız. Bütün okullarımıza bu çalışmayı Genel Başkanımız Ahmet Lütfü Akar'ın yönlendirmesiyle gerçekleştiriyoruz" dedi.

Tenzile Ana İlkokulu Müdürü Şerafettin Çiftciler ise, Kızılay'ın yapmış olduğu faaliyet için teşekkürlerini bildirerek, "Ağız ve diş sağlığı özellikle 6 yaşındaki çocuklar için çok önem arz etmektedir. Bu anlamlı yardımlarından ötürü Kızılay yetkilerine okulum ve öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kızılay yetkileri tarafından getirilen hijyenik seti minik öğrencilere dağıtıldı. - Van