Turizmde hedef yüksek

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Turizm Haftası kutlamalarına yerli ve yabancı tur operatörleri ile ile acentaların davet edilmesi gerektiğini belirtirken, Turizm haftasında

VAN 16.04.2013 11:44:37 0
Turizmde hedef yüksek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Turizm Haftası kutlamalarına yerli ve yabancı tur operatörleri ile ile acentaların davet edilmesi gerektiğini belirtirken, Turizm haftasında  Van´ın sadece Vanlıya tanıtıldığını belirtti.
Van´da süren Turizm Haftası kutlamalarına ilişkin görüşlerini açıklayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, "Geçmişte yüz bin yabancı turistin Van´a geldiği dönemleri şimdi özler olduk. O yılların özlemini çekiyoruz. 1994-95 yıllarında Van´a yüzbin turist gelirken o dönemki acentalar bu işi nasıl yapıyordu? Şimdi bu turizm haftasında yapılması gereken yerli ve yabancı tur operatörlerinin ve acentelerinin Van´a davet edilmesiydi. Huzur ortamına girmeye başladığımız ve depremi atlattığımız şu günlerde Turizm Haftası´nda daha farklı tanıtımlar yapabilirdik. Bizim yapacağımız Turizm Haftası etkinlikleri ses getirmeliydi. Tur acenteleri, operatörleri bu işte çok role sahip. Hedefimiz ulusal ve uluslararası olmalı. Hedef kitlemizi doğru seçmeliyiz. Turizm haftası programında Van´ı Vanlıya tanıtıyoruz. Bunun ne anlamı var? Vanımızı tanıtmak istiyorsak bunu ulusal ve uluslararası bazda yapmalıyız" dedi.

"VAN´I İYİ TANITMAMIZ LAZIM"

Yeni sezonda beklentilerin ve hedeflerin daha yüksek olması gerektiğini söyleyen Tunçdemir, "Özellikle Van´a gelen müşteri potansiyeline iyi bakmak lazım. Bize turist daha çok hangi ülkelerden geliyor? O ülkelerin tur operatörlerini Van´a getirmek ve özellikle o ülkelerin fuarlarına katılmamız lazım. Van bir inanç turizm merkezidir, kültür merkezidir. Van Urartulara başkentlik yapmış tarihi bir yerdir. Ermeni cemaatinin kiliseleri bu merkezdedir. Van bu anlamıyla çok özel bir şehir. Almanya, Amerika, İngiltere, Fransa, Japonya, Çin, Kore ve İran Van´a en çok turist gönderen ülkeler. Bu ülkelerle ilişkilerimizi arttırmalıyız. Van´ı asıl bu ülkelere iyi tanıtmamız lazım. İspanya ve Rusya´dan zaten buralara turist gelmiyor. İspanya ve Rusya´nın bize turizmde bir faydası yok. " diye konuştu.

"DEĞERLERİMİZİ TANITMAK İÇİN TURİZM HAFTASI ÖNEMLİ FIRSAT"

Son 3 yılda Van Valisi Münir Karaloğlu´nun turizme yaptığı çalışmalarla önemli katkılar sunduğunu söyleyen Tunçdemir, Akdamar Adası, Van Kalesi, Çarpanak Adası, Bertalamus Kilisesi ile Yedi Kilise´nin restore edildiğini ve eski Van Şehri´nin de projelerinin çizildiğini belirterek, "Bunun yanında Van müzesi çok önemli bir olay. Van fuar merkezi yapıldı. Bu tür tarihi ve turistik yerleri bir araya topladığımız zaman turistlerin burada konaklaması 3-4 geceyi bulacak. Bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor. Hedefimiz büyük olmalı. Biz bir kültür kentine yakışacak bir turizm haftası istiyoruz. Van´da böylesine önemli değerler var ama malesef bunları tanıtamıyoruz. Turizm haftası bunları dışarıya tanıtmamız için önemli bir fırsat." şeklinde konuştu.

"ASIL HEDEFİMİZ 2014 TURİZM SEZONU"

2013´te turizm sezonunundan büyük beklentileri olmadığını kaydeden Tunçdemir şöyle konuştu: "Şimdi turizm sezonundan 1 yıl önce tur acenteleri ve operatörleri programlarını yaparlar. Ümidimizi de kesmeyelim ama bu yıl beklentilerimizin altında bir yıl olacak. Ama esas hedef 2014 yılı olmalı. Bizim 2014 sezonundan beklentilerimiz çok yüksek. Van 12 ay, 4 mevsim alternatif turizmin 12 çeşidini yapabilecek bir konumdadır." Haber: Oktay CANDEMİR