Turizmciler gelişmeden memnun...

İran’a ait özel bir havayolu şirketi 31 Ocak 2022 itibari ile Tahran - Van arasında deneme seferlerini başlatacak. Her hafta Pazartesi ve Cuma günleri yapılacak olan uçuşların Van turizmine ve ekonomisine büyük bir katkı sağlaması bekleni

VAN 20.01.2022 12:05:25 0
Turizmciler gelişmeden memnun...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da turizm alanında faaliyetlerini yürüten esnaf, haftada 2 gün yapılacak olan uçak seferlerinin Van ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını söylerken, turizm temsilcilerinden ise konuya ilişkin yapılan açıklamalarda kent turizminin daha fazla canlanacağı dile getiriliyor. 
Konuya ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel: “Uçak seferlerinin başlayacak olması, daha önce gelen turistlerden farklı turistlerin de geleceğine işaret ediyor. Çünkü o uzun yolu çekmek istemeyen, gümrük kapısında  zorlanan insanlar, uçakla çok rahat bir şekilde gelecekler. Uçak seferlerinin Van turizmine önemli bir faydası olacak. Kent turizmimiz canlanacak” dedi.

“BÜYÜK BİR MÜJDE OLDU”

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede: “İran'dan Van'a gelecek olan turist yelpazesinin genişlemesini sağlayacak olan uçak seferlerinin başlayacak olması, bizim için büyük bir müjde oldu. Herkes otobüsle gelebilir diye birşey yok çünkü Tahran çok zengin bir şehir, satın alma gücü çok daha yüksek ve nüfusu çok fazla, yaklaşık 18 milyon nüfusu var. Buraya daha önceleri de gelmek isteyen turistler, yolun 930 kilometre olması nedeniyle gelmiyordu. Antalya ve benzeri yerlere gidiyorlardı. Şimdi Tahran'dan Van'a uçak seferlerinin başlayacak olması, daha önce gelen turistlerden farklı turistlerin de geleceğine işaret ediyor. O uzun yolu çekmek istemeyen, gümrük kapısında  zorlanan insanlar uçakla çok rahat bir şekilde gelebilecekler bundan böyle. Bu gelişmenin Van turizmine önemli bir faydası olacak. İlk olarak, bu ay sonu itibari ile iki sefer şeklinde olacağı açıklanan uçuşların kentimize hayırlı olmasını diliyoruz. Tahran'dan uçakla seyahate ilginin olacağını gören firmalar bence uçak sayısını daha fazla artıracaktır. Tabi bunun için de fiyatı görmemiz lazım. Şuan uçak gelecek diyoruz ama uçuş fiyatı acaba ne olacak? Bunun da çok etksinin olacağına inanıyorum. Şayet fiyatlar çok pahalı olursa yine başka şehirlere gitme ihtimali olan İranlılar olacak ancak fiyat ucuz olursa buraya geleceklerdir” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ BİR AVANTAJI OLUR”

Van'a uzak olan İran kentlerinden karayolu ile seyahatin zor olduğunu belirten Yüksel: “ Tahran’dan özel arabasıyla çıkan biri bir günde Van’a gelemiyor. Ya çok erken ya da geceden yola çıkması lazım. Mesela akşam yola çıkan biri gündüz ancak Hoy’a varıyor, Hoy’da olduğu zaman o gün geçebiliyor ama gündüz yola çıkanlar Hoy’a erken saatlerde varamıyor ve kapı kapandığı için yetişemiyor. Bir gece Hoy ya da Tebriz’de konaklamak zorunda kalıyor, tabi dönerken de aynı şekilde. Uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte daha önceleri 3 gece konaklamak isteyen Tahran misafirleri artık bunu 5 geceye çevirebilirler, bunun da bizler için büyük bir avantajı olur” dedi.

“DESTİNASYONUMUZUN EKSİK PARÇASI TAMAMLANDI”

Bir kentin turizm açısından avantajlı olabilmesi için, turist çekecek değerlere sahip olması gerektiğine işaret eden Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: “Destinasyon dört parçadan oluşuyor. İlk başta çekicilik olması lazım. Van’ımızın Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki bütün illerden daha fazla çekiciliği var. Hem tarihi ile hem doğal güzelliği ile hem de insanlarının misafirperverliği ile çekiciliği var. Destinasyonun ikinci ayağını oluşturan unsur ulaşımdır. Üçüncüsü konaklamadır. Dördüncüsü insanlardır. Bizim destinasyonumuzun eksik olan parçası ulaşımdı, uçak seferleri ile bunu tamamlamış olacağız. Van’a hayırlı olsun diyoruz. Vali Bey’e de çok teşekkür ediyoruz, kentimize büyük bir fayda sağladı.” 
Özel Haber: Mehmet Selim KURT