Turizmci Tunçdemir: ‘Rezervasyonda talep patlaması yaşıyoruz’

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, 1 Temmuz’dan itibaren pazar günleri dahil kısıtlamaların tamamen kaldırılacağına dair yapılan açıklama ardından Van Gölü havzasına yönelik büyük bir rezerva

VAN 30.06.2021 10:52:41 0
Turizmci Tunçdemir: ‘Rezervasyonda talep patlaması yaşıyoruz’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en son yapılan Kabine Toplantısı ardından yapılan açıklamada, Pazar günü uygulanan kısıtlama dahil olmak üzere şehirler arası ve kent içi ulaşımda getirilen yolcu taşıma sınırlamaları da tamamen kaldırıldı. 
Alınan kararlar çerçevesinde turizme yönelik tüm işyerleri de açıldı. 

TURİZME HAREKET GETİRDİ

Alınan bu normalleşme kararları birçok alanda olduğu gibi turizmde de bir hareketlenmeye yol açtı.
Vakaların da 5 bin seviyelerinde kalması ve ölüm oranlarının düşmesi hem yurt dışı hem iç kültür turları için güven unsuru oldu.

HAVZAYA TALEP ARTTI

Turizm alanında en fazla sıkıntıların yaşandığı illerin başında Van geliyor.
Ekonomisinin önemli bir kısmı turizm gelirlerine dayanan Van’da sektör, alınan normalleşme kararları ile rahat bir nefes aldı.
VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, alınan normalleşme kararının havzaya yönelik büyük bir hareketlenmeye yol açtığını söyledi.
Ciddi bir rezervasyon trafiği gerçekleştiğini belirten Tunçdemir, “Telefonlarımız susmuyor. Pazar günü kısıtlaması kalktı bu çok iyi oldu. Kültür turlarında, bir anda rezervasyonda talep patlaması yaşadık. Van Gölü havzasına yönelik çok büyük bir talep var.” dedi.

“HAVZA ÖNEMLİ BİR TURİZM ALANI” 

Van ve havza illerinin tarihi ve doğal değerleriyle önemli bir turizm alanı olduğunu belirten Tunçdemir, “Bölgenin tarihi ve doğası insanları çekiyor. Artık herkes buradaki kültürel ve tarihi zenginliklerin farkında ve biliyor, yeter ki uygun ortam yaratılsın, iyi bir altyapı oluşturulsun. Şu anda insanlar 1 Temmuz’dan sonra gelmek için zaman kolluyor, eğer Pandemi durumu böyle devam ederse ve daha da iyileşmeye doğru giderse havzada büyük bir turizm patlaması yaşanacak. Zaten biz de bütün planlamamızı Bayramdan sonraya göre yapmışız” diye konuştu.

“İRAN PAZARI İÇİN ARAYIŞ LAZIM”

Van ve havza için İran pazarının önemine dikkat çeken Tunçdemir, bunun için de İran makamları nezdinde bir girişimin olması gerektiğine vurgu yaptı.
İran’ın, vatandaşlarının sınır kapılarından girişlerine henüz izin vermediğini ifade eden Tunçdemir, şunları söyledi:
“Bizim İran’a bir değil 3-4 sınır kapımız var. Tümünün açılması lazım. Ama şimdi İran, vatandaşlarına izin vermiyor. Bunun için de Ankara’dan bakanlıkların, ilin vekillerinin, Valiliğin, Ticaret Odasının girişimleri gerekli. Girişimler olmasa bu kapılar kolay kolay açılmayacak gibi. O nedenle İran makamları nezdinde bir girişim şart.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi