Turizmci Tunçdemir; 'Önümüz açıldı ama beklentilerimiz var'

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) ve Ayanıs Tur sahibi Abdullah Tunçdemir, 1 Haziran tarihi itibariyle uygulamaya geçen normalleşme kararıyla turizm sektörünün sadece önünün açıldığını, pazar ve gece kısıtlamasının da ka

VAN 15.06.2021 09:31:44 0
Turizmci Tunçdemir; 'Önümüz açıldı ama beklentilerimiz var'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ardından 1 Haziran tarihinde, kapalı bulunan kafe ve lokantalar başta olmak üzere birçok alanda faaliyet yürüten esnaf yeniden işyerlerini açtı. Düğünlere ve şehirlerarası seyahate yönelik kısıtlamalar da kaldırıldı.
Kısıtlamaların belirli kurallar çerçevesinde belli oranda kalkması uzun süredir sıkıntılı bir dönem geçiren turizm esnafı için de bir umut ışığı oldu.

REZERVASYONLAR HIZ KAZANDI

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) ve Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, 1 Haziran itibariyle o zamana kadar tamamen kesilen rezervasyonların ve turların yeniden başladığını söyledi.
Şu anda ciddi bir telefon trafiği de yaşadıklarını belirten Tunçdemir, “1 Haziran itibariyle turizmde canlılık başladı. Rezervasyon yaptırıyorlar, bizi telefonla arıyorlar. Turlarımız şu anda başlamış durumda. Van Gölü havzasına ve Hakkâri’ye yönelik kültür turlarımız gerçekleşiyor şu an. 1 Haziran kararı turizmcinin önünü açtı” dedi.

“NEFES ALMAK İSTİYORUZ”

Pazar gününün kısıtlama kapsamında olduğunu ve gece kısıtlamasının da erken başladığını söyleyen Tunçdemir, “Evet, 1 Haziran’da alınan kararlarla önümüz açıldı ama turizmciler olarak nefes almak istiyoruz. Bu da pazar gününün de kısıtlama kapsamından çıkarılması ve gece kısıtlamasının da saat 22.00’den 24.00’e çıkarılması ile mümkün olur. Çünkü Cumartesi ile Pazar gününü birbirinden koparmamak gerekiyor, bu iki gün birleşmediğinde olmuyor. Ayrıca gece kısıtlaması da 24.00 olmalı” diye konuştu.

“SINIR KAPISI ÇİFT TARAFLI AÇILMALI”

İran pazarı konusunda da şu an Kapıköy sınır kapısında sıkıntı yaşandığını, İran tarafının sınır kapısını açma kararsızlığı nedeniyle geliş gidişlerin olmadığını belirten Tunçdemir, şunları kaydetti:
“Van’da turizm sektörünün tam olarak nefes alabilmesi için pazar ve gece kısıtlaması sorununun yanı sıra İran kapısı sorununun da çözülmesi gerekir. Bizim bu tarafta sınır kapısı açık ama İran kendi tarafını açmamış. Bizim devlet yetkililerinin İran tarafını bu konuda harekete geçirmesi gerekir. Onlar da kendi tarafını geçişlere açmalı. Turizm sektörü çok zor durumda... Bizim şu an sadece önümüz açıldı ama biz nefes almak istiyoruz. Nefes almamız da hem iç turizmin önündeki tüm kısıtlamaların kaldırılması hem de İran, Irak pazarlarının devreye girmesiyle mümkün olur.”

“UMUTLUYUZ”

Kısıtlamaların kurban bayramına kadar kalkacağı yönünde umutlu olduklarını ifade eden Tunçdemir, şöyle dedi:
“Türkiye’de vakalar hızla düşüyor. Aşılama işi de çok iyi gidiyor. Vefatlar da çok düştü. Böyle devam edeceğini ve bayrama kadar bu sürecin tamamen normale döneceğini umuyoruz. O nedenle kısıtlamaların tamamı bayrama kadar kaldırılırsa İran ve Irak ile de yeniden bir normalleşme sürecine girilirse turizm girdiği kabuğundan çıkar ve rahat bir nefes alır.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi