Turizm ve Seyahat Fuarı büyük ilgi gördü

Ortadoğu'da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olma yolunda ilerleyen ve 30 Eylül 03 Ekim 2021 tarihleri arasında kapılarını açan 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı yoğun ilgi gördü.

VAN 4.10.2021 10:12:10 0
Turizm ve Seyahat Fuarı büyük ilgi gördü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda TÜRSAB, TOBB, KOSGEB, TUROB, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, ilgi odağı oldu.

Yurt içinden ve yurt dışından birçok profesyonel turizm firmalarının da yer aldığı fuar Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Bölgede uluslararası statü kazanan tek fuar olma özelliğine sahip olan 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda 67 stant açılırken, yurt dışından 15 stant açıldı. 30 Eylül- 03 Ekim tarihleri arasında Vanlılara açık olan fuar, büyük ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda TÜRSAB, TOBB, KOSGEB, TUROB, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, yurt içinden ve yurt dışından profesyonel turizm firmaları ile profesyonel ziyaretçileri ağırladı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 30 Eylül- 03 Ekim tarihleri arasında açık olan 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce katılım sağlandı.

Fuarda farklı illerin yanı sıra Van'ın yöresel yemekleri, tarihi ve turist mekânları, Van Kedisi, Van Gölü, Van Balığı ve Van Balı gibi değerler de tanıtıldı. 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Van'daki belediyelerde stantlar açarak, kentin tanıtımına katkı sundu.

"VAN AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR FUAR OLDU"

Fuar sonrası gazetemize açıklamalarda bulunun Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Van'da önemli bir fuara daha şahitlik ettik. İlimizde önemli bir fuar daha düzenlemenin heyecanını yaşadık. Fuarlar bir kentin tanımı için çok önemlidir. Bizde bu anlamda elimizden geldiğince ilimizi tanıtmaya ve ilimizin ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz. 30 Eylül - 03 Ekim tarihleri arasında 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'mızı düzenledik. Fuarımızda yöresel ürünlerimizi, doğal ve tarihi mekanlarımızı tanıtma fırsatı bulduk. Uluslararası fuarların şehrin tanıtımı konusunda çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü bu fuarlarda ilinizi tanıtma imkanı bulabiliyorsunuz. Bu da Van açısından çok önemli bir fuar oldu. Temennim Van'ın turizm noktasında hak ettiği düzeye gelebilmesidir. Biz Van'ı turizm noktasında hak ettiği yere getirmek için çabalıyoruz. Oteller, acenteler, belediyeler ve turizm bileşenlerinin buluşma noktası burası oldu. Hedefimiz Van'ı Orta Doğu'nun buluşma noktası haline getirmek. Çok renkli ve çok güzel bir fuar gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Türkiye'de de Van artık bir marka şehir oldu. Bu anlamda fuarımızın Van'ımıza çok ciddi faydaları oldu. Fuarımızda 67 stant açıldı. Yurt dışından 15 tane standımız oldu. Fuarımızda aynı zamanda 6 ilimiz temsil edildi. Fuarımıza katılım sağlayan ve büyük ilgi gösteren Van halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz