Turizm KONseyi kuruluyOR

'Van Turizmi Geleceği^ni Arıyor'

VAN 20.02.2014 14:26:08 0
Turizm KONseyi kuruluyOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bir süre önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Van Turizmi Geleceği^ni Arıyor' isimli çalıştayın ardından Van İli Turizm Konseyi kurulması kararı alındı.

Van´ın turizmde hak ettiği payı alabilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal; "Bunun için de Van İli Turizm Konseyi kurulması kararı alınmıştır. Bu yeni oluşum, Van turizminin geleceği açısından son derece gereklidir" dedi.Van İli Turizm Konseyi görev, yetki, çalışma esasları ve usullerinin belirlenmesi çalışmalarının bugün yapılacağını da kaydeden Rektör Battal, turizm konusunda bu yeni girişimin bir atılım olabileceğini dile getirdi.
Rektör Battal konuya ilişkin açıklamasında; "Van İlinin değerli turizm paydaşları, Van, turizme konu olan değerlerini geçmişte pazarlama şansını bulmuş ve 1990 yılında Türkiye´yi ziyaret eden her bin turistten 17 sinin ziyaret ettiği bir turizm bölgesi olmuştur. Oysa bugün gelinen nokta itibarı ile her bin turistten sadece 1,5´inin ziyaret ettiği bir il haline gelmiştir. Şüphesiz bu durum bir takım sorunların var olduğunu işaret etmektedir. Van ilimizin turizmine ilişkin sorunların çözümü noktasında, bütün paydaşların yeni bir yapılanma çerçevesinde bir araya gelmeleri ve bu yeni oluşum içinde, birlikte hareket etmeleri gerekmektedir. Bilindiği üzere turizm olgusu bölgesel, ulusal ve uluslararası mekânda gerçekleşen bir faaliyettir. Dolayısıyla Van ilimizin Türkiye turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için Van´daki bütün paydaşların stratejik bir eylem planı çerçevesinde birlikte hareket etmeleri gerekmektedir. Zira turizmin bir çok değişkeni olduğu ve bu değişkenlerin bilgisine ulaşmadan gerçekleştirilecek bütün turizm çalışmalarının başarılı olma şanslarının düşük olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Dolayısıyla gerek konjonktürün doğru kullanılması ve gerekse yeni turizm algılarının planlı bir stratejik eylem çerçevesinde ele alınması için yeni bir oluşumun hayata geçirilmesi kaçınılmaz olmuştur.
Bu bağlamda, 19-20 Aralık 2013 tarihinde Yüzüncü Yıl Üniversitesinde gerçekleştirilen ´Van Turizmi Geleceğini Arıyor´ isimli çalıştayda alınan karar gereğince, bütün paydaşların katılımıyla gerçekleştirilecek bir toplantıda, gerek kamu ve gerekse özel bütün paydaşların bir araya gelmeleri ve yeni bir oluşumu hayata ("Van İli Turizm Konseyi" gibi) geçirmeleri kararı alınmıştır. Ayrıca Van turizminin geleceği açısından gerekli olan bu yeni oluşumun görev, yetki, çalışma esasları ve usullerinin belirlenmesi çalışmalarının da aynı toplantıda yapılması, paydaşlarca kabul edilmiştir" dedi.
Prestij Haber Merkezi