Turizm Fuarı'nda açılış hazırlıkları

Doğu Anadolu'nun en büyük turizm fuarı cuma açılıyor. 10 - 13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı ile Van'ın turizm potansiyeli ön plana çıkarılmaya çalışılacak.

VAN 8.09.2015 20:05:52 0
Turizm Fuarı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, cuma açılışı gerçekleştirilecek olan fuara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Güler yaptığı açıklamada; "Düzenlediğimiz fuar ile; Ülkemiz turizminin gelecekte parlayan yıldızı olan bölgemizin ve ilimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini anlatmak ve aynı zamanda ilimizin ve bölgemizin sahip olduğu eşsiz güzellikleri bölge ülkelerine tanıtarak orta doğunun turizm alanında buluşma noktası oluşturmak, sahip olduğumuz değerlerin etkili bir şekilde tanıtılması ve uluslararası turizm pazarındaki payımızın artırılmasını hedeflemekteyiz." dedi.
"ZOR ŞARTLARDA KAPSAMLI BİR FUAR ORGANİZE ETTİK"
Fuara katılım ve destek beklediklerini dile getiren Güler; "Sene başında bu yılki fuar programımızı yaparken özellikle turizm fuarına ayrı bir önem verdik ve ona göre titiz bir çalışma başlattık. Ülke genelindeki 81 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yüzlerce belediye, oteller, turizm acenteleri ve sektörle alakalı şuanda sayamayacağım bütün paydaşlarla irtibata geçip fuar hakkında karşılıklı bilgi belge alışverişinde bulunup, kendilerini fuarımıza ve ilimize davet etmiş bulunmaktayız. Ülkemizde son zamanlarda cereyan den olumsuz olaylardan dolayı bölgedeki bir çok fuar ve etkilik iptal edildi. Böylesi bir ortamda bu denli geniş kapsamlı bir organizasyonu gerçekleştirmek büyük bir fedakarlık, beceri ve profesyonellik ister, bizler bütün bu olumsuzluklara rağmen geçen yıl yaptığımız turizm fuarından daha geniş ve çok daha kapsamlı bir fuar yapacağımız inancındayız. Tabi burada ilimizde ve bölgemizde bulunan turizm sektörü paydaşları belediyeler, STK'lar ve diğer kurum ve kuruluşlara da çok iş düşmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın büyük destekleri ve öncülüğünde Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, TURSAB, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, merkez ve İlçe Belediyelerimizin destek ve katılımları ile yapılan bu önemli organizasyonun tüm kurum, kuruluş, stk ve özelliklede ilimizde bulunan turizm dernekleri turizm acenteleri ve diğer paydaşlarında desteği çok büyük önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Sayın basın mensupları,
Cuma saat 14.00'te kapılarını açacak olan 6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarında 80 stant açılacağını belirten Güler açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; "Fuarımızda yaklaşık 20 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 8 Belediye, 47 özel sektör firması ve 5 yurtdışı firması toplamda 80 stant açacaktır ve yaklaşık 30.000 ziyaretçi beklemekteyiz. İçersinde bulunduğumuz bu zor günlerde ilimizde yapılması planlanan birçok organizasyon iptal edilmiştir, fakat biz ajans asya fuarcılık olarak şehrimizin olumsuz olaylarla değil turizmiyle, tarihiyle, kültürüyle anılması ve turizm sektörünün yeniden can bulması adına tüm zorluklara rağmen fuarımızı gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız. Bu nedenle tüm kurum kuruluş, stk, turizm paydaşları ve herkesi fuara davet ediyoruz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -