Turizm Fuarı Tanıtım Toplantısı

Van'da, 14 Ekim Pazar günü açılacak olan Van 3.Turizm Fuarı öncesinde bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

VAN 10.10.2012 14:56:11 0
Turizm Fuarı Tanıtım Toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, 14 Ekim Pazar günü açılacak olan Van 3. Turizm Fuarı öncesinde bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik binasında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Atay Uslu, ilde üçüncüsü yapılacak olan turizm fuarı ve çalıştay hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu. 14 Ekim Pazar günü yapılacak olan fuara 30 ilin turizm müdürlerinin katılacağını belirten Vali yardımcısı Uslu, "Fuarımıza çok sayıda seyahat acentesi ve firma iştirak edecek. Bunun yanında İran'dan Urmiye, Tebriz ve Hoy'daki turizm müdürlerini de fuarımıza davet ettik" dedi.

15 Ekim'de Doğu Anadolu'nun turizm potansiyelinin değerlendirme ve tanıtma çalıştayının yapılacağının ifade eden Uslu, "Çalıştayımıza Türsab Başkanı Başaran Ulusoy ve Turizm Bakanlığı'nın uzmanları ve akademisyenler katılacaktır" ifadelerini kullandı.

Deprem öncesinde Van'ın turizm anlamında yükselen bir kent olduğunu vurgulayan Uslu şöyle konuştu:

"Van, deprem öncesinde yükselen bir kentti. Ama depremle bu kesintiye uğradı. Depremin üzerinden daha bir yıl geçmeden ilin tüm değerleri ayakta. Herhangi bir değeri kaybolmadı. Ufak tarihi eserlerimizde hasar ortaya çıktı. Onlarda kısa sürede onarıldı. Biz turizmi bırakmadık."

Vali yardımcısı Uslu, Van'ın turizm değerlerinin ön plana çıkması amacıyla fuarın bu yıl ayrı yapıldığını da ifade ederek, geçen yıl yapılan tanıtım CD'lerin bu yıl hem İngilizce hem de Farsça dillerinde yapıldığını sözlerine ekledi.

Toplantıya, İl Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, VanTicaret ve Sanayi Odası'ndan (VATSO) Mustafa Katarcıoğlu da katıldı. - Van