Turizm amaçlı ticari araçlar havaların düzelmesini bekliyor

Van’dan Kapıköy sınır kapısına ve İran’a turist taşıyan ticari araçlar, batı illerinde havaların sertleşmesi ile birlikte şu sıralar müşteri sıkıntısı yaşıyor. Taşıma şirketi bulunan ve Van Gölü Havzası Turizm Derneği üy

VAN 27.01.2022 10:28:46 0
Turizm amaçlı ticari araçlar havaların düzelmesini bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özellikle İstanbul, Bursa, Yalova gibi batı illerinde bu yıl hava koşullarının sert geçmesi Van’daki kış turizmini olumsuz etkiledi.
Bu ve diğer batı illerinden Van’a gelen birçok Türkiye vatandaşı turist, kültür turizmi amacıyla Kapıköy üzerinden İran’a geçiyor.
Uçakla Van’a gelen turistler ise Van’da turizm sektörüyle bağlantılı iş yapan firmalara ait araçlarla Kapıköy’e, oradan da İran’a gidecekleri adreslere taşınıyor.

HAVA KOŞULLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Turizm sektöründe faaliyet gösteren ticari araç şirketi sahiplerinden Tefik Ertürk, Kapıköy sınır kapısının açılmasıyla birlikte ticari araçların da çalışmaya başladığını söyledi.
Kapının açılmasıyla birlikte önemli bir hareketlilik olduğunu belirten Ertürk, “Ancak şimdi işlerimiz durgun. Bekliyoruz. Çünkü batı illerinde sert geçen kış şartları kültür turlarını olumsuz etkiledi” dedi.

“BAHAR AYLARINDA HAREKETLİLİK OLUR”

Turizm amaçlı ticari araçların havaların düzelmesiyle birlikte tekrar devreye gireceğini belirten Ertürk, “Kapının açılması son derece iyi oldu. Açıldığı günden itibaren bizim araçlar da turist taşımaya başladı ve bu kentteki her kesimi olumlu etkiledi. İnşallah havaların düzelmesiyle birlikte önümüzdeki sezon aynı şekilde batıdan gelen yolcularımız, İranlı yolcularımız, ya da Van’dan, bölgeden varsa İran’a gitmek isteyenleri yine taşımaya devam edeceği” diye konuştu.
Özel Haber: Adil HARMANCI