Turğut: Neden Van’da ‘Huzur Köy’ yok?

Van’da, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından başlatılan “Madde Bağımlılığı Farkındalık ve Bilinçlendirme Etkinlikleri” sürüyor. Ankara’daki bir toplantıda konuşan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog O

VAN 16.12.2021 10:36:25 0
Turğut: Neden Van’da ‘Huzur Köy’ yok?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, Edremit Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile ortaklaşa Edremit ilçesindeki Aile Danışmanlık Merkezlerinde madde bağımlılığı konusunda farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri başlattı. 

EĞİTİMLERİN İÇERİĞİ

Edremit ilçesindeki farkındalık eğitimleriyle ilgili bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, “Yakın bir zaman içinde ailelere yönelik 6 haftalık ‘Ailelere Sigara Alkol Madde Bağımlılığı’ (Aile SAMBA) eğitimleri başlayacak. Sivil toplum kuruluşlarından faydalanan kişilere de eğitimler devam ediyor.” dedi.

BİR YUMAK BİN YÜREK

Geçen yıl başlatılan ‘Bir Yumak Bin Yürek’ projesini de sürdürdüklerini ve proje kapsamında hediyeler temin edeceklerini ifade eden Turğut, “Bu ay içerisinde Bir Yumak Bin Yürek sosyal projesi kapsamında 150 bebeğin ilk örgüden battaniye ve elbise hediyeleri de verilecek.” diye konuştu.

HUZUR KÖYÜ ÇALIŞTAYI

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, Ankara’da Yıldırım Bayazıt Üniversitesi’nde düzenlenen Huzur Köyü çalıştayına da katıldı.
Dernek Başkanı Turğut, burada da bir konuşma yaparak Van’daki madde bağımlılarının karşılaştıkları sorunlara ve genel olarak madde bağımlılığı konusuna değindi.

VAN’DA NEDEN HUZUR KÖY YOK?
Van’ın madde bağımlılığı konusunda Türkiye’de en riskli illerden biri olduğuna dikkat çekti.
Van’da da madde bağımlılarına yönelik tedavi ve rehabilite koşullarının arttırılması gerektiğine işaret eden Turğut, “Kırıkkale’de Huzur Köy oluştu. Madde bağımlılarına yönelik böyle bir merkez neden Van’da yok? Neden Isparta’ya, Kırıkkale’ye ve İstanbul’a gönderelim. Burada da olması noktasında talebimiz var.” diye konuştu.

Turğut: Neden Van’da ‘Huzur Köy’ yok?
Özel Haber: Adil HARMANCI