Turgut: kapılarımızın herkese açık

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Kamuran Turgut, belediye başkan adaylarına verilmek üzere öneri ve taleplerinin içerisinde yer aldığı kitapçıklar hazırladıklarını söyledi.

VAN 26.03.2014 23:33:49 0
Turgut: kapılarımızın herkese açık
Tarih: 01.01.0001 00:00
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Kamuran Turgut, belediye başkan adaylarına verilmek üzere öneri ve taleplerinin içerisinde yer aldığı kitapçıklar hazırladıklarını söyledi.

Oda binasında bir açıklama yapan Kamuran Turgut, Van Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına kitapçık haline getirdikleri öneri ve taleplerini teslim edeceklerini belirtti. Turgut. “İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi olarak amacımız, yaşanabilir ve güvenli kentsel çevrelerin üretilmesi, kentimizde var olan sorunların aşılması ve kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesini öngörmekte; öncelikli temel hedefimiz kent halkının, emek ve meslek kuruluşlarının demokratik katılımını ve denetimini sağlayacak bir anlayışın geliştirilmesini sağlamaktır. Bugün kentlerimize baktığımızda barınma, altyapı, sağlık, eğitim, ulaşım, enerji, kültür ve çevre konularında sorunlar bulunmaktadır. Aynı zamanda, kentlerimiz deprem, sel, heyelan ve yangın gibi afetlere de hazırlıklı değildir. Sürekli ve plansız büyüme, enerji, ulaşım, su, çöp, atık su gibi teknik altyapı hizmetlerinin yetersizliği ve eğitim, sağlık, kültür tesisleri, açık yeşil alanlardan yoksun yerleşim alanları olarak, toplumsal alanda da sosyal yarılma, ayrışma ve kültürel yozlaşma olarak yansımaktadır. İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi tarafından hazırlanan bu belgeyle kentimizin yönetiminde çağdaş anlayışla, bilimin ve hukukun esas alınması, seçim süreci ve yerel yönetim anlayışına ilişkin politika, düşünce, uyarı ve önerileri kamuoyu ile paylaşmayı amaçlamaktayız. Odamız, meslek alanları ile ilgili ülke gerçeklerini ortaya çıkarmayı tüm bilgi birikimini halkın, bölgenin ve ülkenin yararına kullanmayı temel çalışma ilkesi olarak benimsemektedir. İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi olarak kentimizle ilgili meslek alanımızı ilgilendiren sorunlara sahip çıkmaya ve bu sorunların çözümüne yönelik katkı sağlamaya her zaman olduğu gibi bugünde hazırız. Bu noktada Van’ın sorunlarının çözümü konusunda kapılarımızın herkese açık olduğunun bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.