Turğut: Aile Destek Merkezlerinin işlevi genişletilmeli

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, Van’da Aile Destek Merkezlerinin açılmasını önemsediklerini belirterek, “Ancak şu anda gelen kadınlara en çok el örgü işleri gibi kurslar veriliyor, oysa çeşitli konul

VAN 15.02.2021 09:30:47 0
Turğut: Aile Destek Merkezlerinin işlevi genişletilmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da son yıllarda birçok ilçe belediyesi bünyesinde Aile Destek Merkezleri açıldı.
Bu merkezlere giden kadınlar ve çocuklar müzik, resim, örgü işleri başta olmak üzere çeşitli dallarda kurslar görüyor.

EĞİTİM VERİLEBİLİR

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, Aile Destek Merkezleri’nin ailelerin eğitimi açısından da değerlendirilebileceğini söyledi.
Gelen kadınlara kurslar verilebileceği gibi çeşitli konularda eğitimlerin de verilebileceğini belirten Turğut, şöyle dedi:
“Şu anda gelen kadınlara en çok el örgü işleri gibi kurslar veriliyor, oysa çeşitli konularda ailelerin eğitimi için de bu merkezlerin işlevi genişletilebilir. Sosyolog, Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Çocuk Gelişimcinin çalıştığı, aile içinde yaşanan sorunlara uzmanların desteği ile çözümlerin üretilebildiği merkezler haline dönüştürülebilir.” 

“MERKEZLER FIRSATA ÇEVRİLEBİLİR”

Merkezlerin varlığını bu anlamda önemsediklerini ifade eden Turğut, şunları söyledi:
“Şimdi biz şunu biliyoruz, mesela madde bağımlılığı konusunda annen ne kadar bilinçli olursa kişiye yaklaşımın da o kadar faydalı olur. Ama maalesef annelerimiz yeteri kadar bilgi sahibi değil bu konuda. Bu hastalığa yabancıdırlar. Öğrendikleri zaman da artık iş işten geçiyor. Biz de diyoruz ki böyle merkezler varsa kadınlarımız eğitilmelidir. Bu anlamda bu merkezler bir fırsata çevrilmelidir. Kursların yanı sıra bu ve benzer konular uzmanlar vasıtasıyla gelen kadınlara anlatılabilir, bir bilinçlendirme çalışması yapılabilir.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: