Turğut: 2022’de 2 bin çocuğu giydirmeyi hedefliyoruz

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, kışlık giysi konusunda kurumlarla işbirliği içine girerek dezavantajlı aile çocuklarını tespit ettiklerini belirterek, “Hedefimiz 2022 yılında 2 bin çocuğumuzu giydirme

VAN 18.11.2021 12:18:21 0
Turğut: 2022’de 2 bin çocuğu giydirmeyi hedefliyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Madde bağımlılığı ve kullanımı ile mücadele konusunda faaliyet yürüten, aynı zamanda ailelere danışmanlık hizmeti de veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, çocuklara yönelik giysi sağlama faaliyeti başlattı.

EDREMİT’TE 40 ÇOCUK GİYDİRİLDİ

Yapılan çalışmalar kapsamında dernek tarafından sağlanan mont, pantolon, ayakkabı, kazak gibi kışlık giysiler önceki gün Edremit ilçesinde tespit edilen 40 çocuğa dağıtıldı.
Kışlık giysileri taşıyan aktivistler, evleri tek tek dolaşarak çocuklara takdim etti.

ÇALIŞMA NASIL YÜRÜTÜLÜYOR?

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi.
Kurumlarla işbirliği yaparak ihtiyaç sahibi aile çocuklarını tespit ettiklerini belirten Turğut, şunları söyledi:
“Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezleriyle, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve diğer kurumlarla işbirliği doğrultusunda ihtiyacı olan aileleri tespit ederek bir çalışma yürüttük. Dün de, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmanın sonucu, dezavantajlı 40 aileyi tespit ederek 40 çocuğumuza, kışın üşümesin diye kışlık giysilerini takdim ettik.”

HEDEF 2 BİN ÇOCUK 

Çocuklara yönelik giysi sağlama çalışmalarının devam edeceğini belirten Turğut, şunları kaydetti:
“Bu çalışmalarımız devam edecek. Amacımız, dezavantajlı aile çocuklarını tespit edip okul dönemleri, bayram gibi anlamlı günlerde çocukları giydirmektir. Onları sevindirmektir. Hedefimiz 2022’de 2 bin çocuğumuzu giydirmektir. Yine kurumlarımızla işbirliği içinde bu faaliyetimiz devam edecektir.”
Özel Haber: Adil HARMANCI